Nyheter

Ta nästa kliv för ditt företag med rätt företagslån

Det är mycket som sker i transportsektorn nu – från grön teknik till en allt mer automatiserad verksamhet – och detta mitt i en ekonomiskt osäker tid. Rätt företagslån kan hjälpa ditt företag att ta nästa kliv på marknaden.

Att det är dags att sadla om från brunt till grönt kommer knappast som någon nyhet. Den svenska transportsektorn har också visat framfötterna med energisnåla och gröna fordon. Trots statliga subventioner är det fortfarande en stor och många gånger väldigt kostsam omställning att göra. 

Ett sätt att underlätta omställningen till grönt är ett ekonomiskt tillskott i företagskassan i form av ett företagslån. I Sverige finns det relativt många långivare som är villiga att bevilja lån till små, medelstora och stora företag, men att hitta rätt bland alla dessa aktörer kan vara desto svårare. När du jämför företagslån hos Creddo skapar du en snabbt en överblick över dina alternativ.

Transportsektorn och den gröna energin

I juni publicerade Naturvårdsverket en rapport som visade att transportsektorns växthusgasutsläpp minskade med 10 procent under 2022 jämfört med 2021. Det är en betydande siffra, som ska ha varit möjlig att uppnå tack vare faktorer som biodrivmedel, fortsatt energieffektivisering och en ökad elektrifiering av fordonsflottan. Totalt sett har utsläppen minskat med 28 procent sedan 1990. Trots detta står fortfarande transportsektorn för närmare en tredjedel av Sveriges totala utsläpp av växthusgaser.

Efterfrågan på grön teknik ökar

Det är så klart inte bara transportsektorn som har blivit bättre på att ställa om till gröna energikällor. SSAB satsar stort på att utveckla en ny, grön teknik med fossilfri ståltillverkning till 2030. Ett sådant genombrott skulle innebära att Sveriges koldioxidutsläpp skulle minska med 10 procent. Även mindre aktörer, som olika datacenter, har sadlat om till grön teknik för att minska sina avtryck på klimatet. Detta är också något många använder i sin marknadsföring för att göra sig mer attraktiva för sina potentiella kunder.

Creddo hjälper dig att hitta rätt företagslån

Att sadla om till grön teknik är många gånger en kostnadsfråga, men det är också en investering. Med hjälp av jämförelsetjänsten Creddo kan du snabbt och enkelt skapa dig en överblick över marknadens långivare och på bara några knapptryck samla in 

offerter från alla samtidigt. Dessutom går det att läsa närmare om de olika aktörerna för att se vad de enskilt har för avgifter, för- och nackdelar och hur mycket de är villiga att låna ut till din företagstyp. Medan vissa endast fokuserar på aktiebolag finns det också de som lånar ut till handelsbolag, kommanditbolag och enskild firma. Att använda Creddo är inte bara enkelt, det är också gratis.

Om Creddo

Creddo är en låneförmedlare som 2019 grundades av två svenska entreprenörer, som själva haft svårt att hitta finansiering till sina bolag. Sedan dess har de hjälpt tusentals företag att få sina lån beviljade, vanligtvis med belopp från 10 000 kronor till 10 miljoner kronor. Den som behöver låna större summor kan ta hjälp av av Creddos specialister, som tidigare har förmedlat lån för över 100 miljoner kronor.