Nyheter

Aimo expanderar till Göteborg, Malmö, Lund och Helsingborg

Parkeringsböter, dyra omkostnader och slitage. Att vara bilägare har sina nackdelar. Istället har Aimo tagit fram prenumerationstjänsten Aimo Subscription, som kan jämföras med leasing. Nu lanseras tjänsten i Göteborg, Malmö, Lund och Helsingborg.

– En ny typ av bilägande som gynnar företag, privatpersoner och samhälle, säger Rohaid Asif på Aimo.

Den 31 oktober 2018 rullade Aimo ut sina första elbilar på gatorna. Med ett långsiktigt tänk ville Aimo bidra till Sveriges hållbarhetsmål, och lanserade tjänster som Aimo Share, Aimo Park och Aimo Charge. Aimos senaste satsning Aimo Subscription är en prenumerationstjänst som förändrar synen på bilägande. För en månadskostnad kan företag och privatpersoner prenumerera på valfri bil från Aimos 100 procent elektriska flotta.

– Elbilsdebatten är större nu än någonsin tidigare och många sneglar på ett byte från fossildrivna fordon. Samtidigt är det en stor investering ekonomiskt. Med Aimo Subscription slipper användaren ta ställning till köp eller leasing. Istället kan de få tillgång till elbil och parkering till en månadskostnad utan bindningstid, samtidigt som de bidrar till ett mer hållbart samhälle, säger Rohaid Asif, sälj- och affärsutvecklingschef på Aimo.

Nu expanderar Aimo och lanserar Aimo Subscription i Göteborg, Malmö, Lund och Helsingborg. Företagare och privatpersoner kan enkelt betala månadsvis och få välja sin egen elbil att bruka. I utbudet finns bilmodeller som BMW i4, Kia EV6, Volkswagen ID.3 och Tesla Model 3, för att nämna några. Dessutom ingår tillgång till parkeringsplatser med möjlighet till laddning i centrala delarna av städerna.

– Det här förändrar bilägandet. Förutom fördelarna med att inte ha bindningstid och samtidigt ha tillgång till parkering med möjlighet till laddning, slipper företagare binda kapital och pilla med administration. Dessutom går abonnemanget — bilen och kostnaden — att dela med familj, vänner, grannar eller företag, fortsätter Rohaid Asif.

I slutet av 2023 sjönk antalet nyregistrerade personbilar i Sverige, konstaterade Mobility Sweden. För 2024 förväntas ytterligare minskning och elbilar är den drivlina som minskar mest. En negativ utveckling, menar Asif:

– Fler behöver ställa om. Vi fortsätter att bygga långsiktigt och hållbart, med en elektrisk flotta som växer. Aimo Subscription är den bästa lösningen för att möta behovet och samtidigt bidra till ett grönare samhälle.