Nyheter

TLoop och Layer & Mesh i partnerskap för att skapa marknadens mest hållbara nät

T.Loop har inlett ett strategiskt samarbete med Layer & Mesh som erbjuder tjänster inom infrastruktur, kommunikation och virtualisering för morgondagens ledande IT- och telekomleverantörer. Bolaget, som är ledande på konnektivitet och fiberlösningar, har byggt Stockholms såväl snabbaste som mest redundanta och energieffektiva fibernät.

I likhet med T.Loop så står Layer & Mesh för förändring. Bolaget har som vision att skapa världens effektivaste, säkraste och mest hållbara ekosystem för konnektivitet. Nu vill de utmana Nordens största telekombolag genom att tillgängliggöra tjänster för småföretag som tidigare bara erbjudits från de största telekombolagen.

– De urbana och hållbara Data Energy Center® som T.Loop bygger möjliggör en förbättrad konnektivitet, densitet och fler noder i vårt meshnät, säger Daniel Persson, VD och grundare Layer & Mesh och fortsätter, Precis som T.Loop så står vi för förnyelse och förändring av en annars väldigt traditionstyngd bransch. Vi har byggt världens grönaste och mest kraftfulla stadsnät i Stockholm. Genom nyfikenhet, ny teknik, kunskap och vår disruptiva affärsmodell tillför vi en ny typ av konkurrens.

Layer & Mesh har under de senaste åren skapat en ”Greenprint” i Stockholm i form av cirkulärt ekosystem med skalbara IT-resurser i Stockholm. Här har bolaget byggt ett av världens snabbaste fibernätverk med s k TRILL-teknik (Transparent Interconnection of Lots of Links) som ger ultrasnabba nät.

I Stockholmsnätet är latensen så låg som 0,1 millisekund, vilket ger stora fördelar för företag och privatpersoner då kommunikationen mellan de olika delarna av IT-resurserna blir som att ha allt på plats i egen dator.

– Vi ser en kraftig ökad efterfrågan från marknaden på svenska, suveräna moln. Tillsammans med Layer & Mesh ser en möjlighet att skapa ett sådant erbjudande byggt på effektiv värmeåtervinning, delade resurser och en grön konnektivitet, säger Staffan Stymne, VD och en av T.Loops grundare.