Nyheter

Debatt: ”Bygg en tunnel mellan Landskrona och Köpenhamn”

”Med det så kallade Europaspåret har regeringen chansen att öka andelen gods på järnväg samtidigt som skånska orter får sitt yttre godsspår.”

Det skriver Philip Sandberg (L), Oppositionsråd i Lunds kommun, Ann Tångmark Lundberg (Förnya Lund, FNL), Oppositionsråd i Lunds kommun och Mattias Horrdin (C) Oppositionsråd i Lunds kommun i en debattartikel i Dagens Samhälle:

”Att fler godstransporter flyttas från väg till järnväg är positivt och bidrar till klimatomställningen genom minskade utsläpp. Men över Öresund finns det bara ett godsstråk, vilket betyder att Öresundsbron blir en flaskhals i godsstrukturen med kraftiga godsflöden genom tätbefolkade delar av centrala Lund och andra skånska orter som följd.”

Läs hela debattartikeln här:

https://www.dagenssamhalle.se/opinion/debatt/bygg-en-tunnel-mellan-landskrona-och-kopenhamn/