Nyheter

Ny dedikerad plattform för professionella lastbilsförare

Förarbristen är inte bara en rubrik; det är en allvarlig fråga som når kritiska nivåer. Enligt IRU finns det mer än 2,6 miljoner lediga platser i hela världen och mer än 380 tusen i Europa. De övergripande konsekvenserna av denna situation kan bli ännu värre, eftersom en tredjedel av professionella lastbilschaufförer snart går i pension.

Med tanke på hur leverantörskedjor är sårbara för den typen av situationer har Girteka lanserat en ny plattform för förare och framtida potentiella förare för att främja jobb som lastbilschaufförer och övertyga människor att ta första steg i området, genom att gå med i sitt team.

Girteka för förare och om förare

En ny webbplats för förare är i själva verket en plattform som i framtiden ska ge all relevant information om möjligheterna att arbeta som lastbilschaufför. Genom att tillhandahålla djup och grundlig information om fördelarna med att vara Girteka-förare, kommer plattformen också att fokusera på att främja jobbet som lastbilschaufför, och föra närmare fördelarna med dagens verklighet för yrkesförare.

Ändå är idén med plattformen enkel – att föra den genom synpunkter, erfarenheter och kunskap om befintliga förare, argument för unga generationer, både män och kvinnor, att överväga sin karriärväg som professionell lastbilschaufför.

– Vi har en unik position att erbjuda både erfarna yrkesverksamma och blivande förare en djup brunn av kunskap och möjligheter. Å ena sidan när du går med oss ​​som yrkesförare kan du få olika förmåner, fortfarande med fokus på att förbättra hans eller hennes färdigheter, å andra sidan har nykomlingar möjlighet att lära sig under ledning av proffs. Genom att dela expertis och kunskap berikar vi inte bara individuella karriärer; vi bidrar med värdefulla insikter till hela logistikens ekosystem, förklarar Oksana Karpovičienė, chef för HR-expansionsavdelningen på Girteka Group.

Pedagogiska funktioner

Själva plattformen kommer att utökas under de kommande månaderna för att tillhandahålla relevant utbildningsmaterial och tips och tricks för nya och befintliga professionella

förare. Hur man mår fysiskt bra, hur man upprätthåller goda fysiska förhållanden, hur man byter däck eller hittar en ordentlig parkeringsplats, samt de senaste testerna av digitala lösningar eller ändringar i lagar och krav i varje land i Europa – detta är bara en liten bit vad som snart kommer att finnas där.

Dessutom kommer skickliga utbildare från Girteka Group att dela med sig av sin kunskap och information för att öka kvaliteten på tjänsterna som varje förare tillhandahåller. Med en lättförståelig form kommer tvåspråkig version, presenterad i enkel textform, infografik eller video, att tackla behoven hos framtida anställda i logistikföretag, att ha en omfattande kunskap, förståelse och förberedelse för att bli professionella lastbilschaufförer.

– Vi ser den här plattformen som en plats där alla dagens yrkesförare och framtida kommer att hitta relevant information, användbara resurser eller nya jobbmöjligheter. Men vi har också ett mål i åtanke att närma oss viktiga beslutsfattare och samhällen vikten av förarnas jobb, de utmaningar de och logistikföretagen står inför och beroendet, som vi inte bara kan undvika genom att inte se. Våra professionella chaufförer stödjer idag vårt dagliga liv, genom att leverera varor och produkter till alla hörn av Europa, sammanfattar Oksana Karpovičienė.