Nyheter

AI-intervju med Tengai

Nu erbjuder TNG, specialister på fördomsfri rekrytering och konsultuthyrning, Sveriges alla jobbsökare och de som går i karriärtankar att testa framtidens arbetssökande. Sök idag och få en digital intervju med AI-screeningverktyget Tengai och återkoppling i realtid.

TNG etablerade fördomsfri rekrytering i Sverige och har genom åren utmanat rekryterings-Sverige genom att ta bort det personliga brevet 2016, anonymisera jobbansökningar och ta bort möjlighet att bifoga bilder i rekryteringssystemet, samt introducerat möjligheten att följa jobbansökningar i realtid.

Allt för att minska möjligheten för rekryterare att påverkas av subjektiva och icke-komptensbaserade faktorer i kandidaturvalet.

Nu tar TNG nästa steg och låter alla jobbsökare oavsett utbildning, ålder, kön eller socialekonomisk bakgrund, testa den senaste AI-tekniken i linje med företagets vision om att skapa en hållbar arbetsmarknad.

– Vi vet att jobbsökare vill komma på intervju. Samtidigt är det svårt för rekryterare att träffa precis alla som har sökt även i de fall de har rätt kompetens, hur gärna man än vill, säger Anna Nydahl, ansvarig för TNG:s fördomsfria rekryteringsmetodik, som fortsätter:

– Med Tengai har vi dock möjlighet att verkligen ge alla sökande en intervju. På deras egna villkor: var, när och hur de vill. Helt fördomsfritt. Resultaten spar vi och har de sökande matchande intervjusvar och rätt kvalifikationer till några av våra lediga jobb så kommer våra rekryterare på TNG givetvis träffa de mest kvalificerade kandidaterna i en personlig intervju.

Fördelen för de sökande är att de får testa den nya tekniken, och kan dessutom ta med sig sitt resultat till andra rekryteringsprocesser så de behöver ej göra om intervjun på ett annat företag.

Vill du läsa mer om hur TNG använder Tengai i sin fördomsfria rekrytering:

läs här.

Vill du prova på en AI-intervju:

Prova här!