Nyheter

Flexibelt på Gärdet med Ramirents innovationer

När Bäckströms Anläggning gräver upp marken på Gärdet i Stockholm vid Furusundsgatan för nedläggning av fjärrvärme finns Ramirents innovationer för trafikavstängningar på plats. Genom att minimera antalet personer i arbetsområdet och kraftigt förkorta tiden för montaget har Ramirent tagit ett stort steg mot att få ner olyckorna runt vägarbetet.

Området kring Furusundsgatan på Gärdet i Stockholm är en trång miljö med många olika typer av trafik – bilister, cyklister och gångare. Då byggarbetsplatsen nästan dagligen förändras krävs det flexibla lösningar för att inte arbetet ska stanna upp.

– Eftersom produkterna i sig är så enkla att montera och flexibla har inga specialanpassningar behövts. De är dessutom framtagna för att höja säkerheten för både de som arbetar på bygget och de som rör sig i närområdet, berättar Hans Borninger som är projektledare på Ramirent.

ab ramirent ny

Mark- och anläggningsföretaget Bäckströms Anläggning har varit delaktig i Ramirents utvecklingsarbete genom att ha gett värdefull input och feedback om fordonsbarriären för användning runt vägarbeten. Det var 2016 som Safety Solutions Jonsereds (Dotterbolag till Ramirent) kom i kontakt med Bäckströms, som hade råkat ut för en olycka med en annan typ av tungavstängning.

– Det var första gången som jag var delaktig i framtagandet av nya produkter för att komma med input, och jag måste säga att slutresultatet blev bättre än jag vågat hoppats på. Det märks på slutprodukten att våra kommentarer hade en effekt, säger Kristoffer Cavallin som är arbetsledare på Bäckströms Anläggning.

Produkterna som används vid markanläggningen på Gärdet är Ramirents SafePass™ Fordonsbarriär, GC-räcke och SafePass™ vinkelelement. Med SafePass™, som är lättare än traditionella tyngre vägavstängningar, behövs inga kranbilar vid montaget av fordonsbarriärer. När det kommer till gång- och cykelräckena kan dessa också flyttas enklare vilket behövs vid markprojekt för exempelvis fjärrvärme.

Arbetet beräknas pågå fram till september 2018.

Redaktionen