Nyheter

Ny Mercedes-anläggning i Nacka

Det går bra för Mercedes-Benz på den svenska marknaden. Hittills i år har märket ökat med 17% på den svenska personbilsmarknaden, jämfört med 3% upp för marknaden som helhet. En viktig förklaring är ökad försäljning på den viktiga Stockholms-marknaden och nu satsar man på ytterligare en anläggning i Stockholm tillsammans med Veho Bil. Den nya anläggningen kommer att ligga i Nacka och öppnar 2019.

– Intresset för Mercedes ökar bland stockholmarna och därför öppnar vi en helt ny anläggning i Nacka tillsammans med Veho Bil, säger Björn Hauber, VD för Mercedes-Benz Sverige.

I början av 2018 tas det första spadtaget till anläggningen som kommer att ligga i Orminge i Nacka. Anläggningen är på cirka 22.000 kvadratmeter och kommer att erbjuda personbils- och transportbilsförsäljning samt service och plåt- och lackverkstad. Öppning beräknas ske i slutet av 2019. Entreprenör för bygget är Wästbygg.

ab mb bild

Veho Bil har redan en anläggning i Segeltorp söder om Stockholm samt i Karlstad och Örebro. Veho är också importör och återförsäljare av Mercedes-Benz på den finska marknaden.

– Sverige är ett viktigt tillväxtområde för oss, säger Kenneth Nyman, ansvarig direktör för utlandsverksamheten på Veho Oy.

Popup-butik på Regeringsgatan
Mercedes-Benz satsar hårt på Stockholms-marknaden. Tidigare i år såldes de egenägda anläggningarna i Akalla, Danderyd och Södertälje till Upplands Motor. Mercedes har också slagit upp portarna till en popup-butik på Regeringsgatan 65, för att möta det stora intresset för varumärket hos stockholmarna.

Bild: Mercedes-Benz Sverige
Redaktionen