Nyheter

Världsdebut för nya Hyundai Santa Fe

Nya Generationen Santa Fe är nästa medlem i Hyundais SUV-familj som sedan lanseringen av första Santa Fen 2001 har sålt fler än 1.5 miljoner SUVar i Europa. Hela 400000 av dessa har varit Santa Fe. Fjärde Generationen Santa Fe kommer fortsätta att övertyga kunderna med sin premiumdesign, rymligare utrymme och avancerade teknologi.

– Fjärde generationen Santa Fe bygger vidare på modellens globala framgångssaga. Den första Santa Fen lanserades 2001 och startade Hyundai Motors SUV-sag”, säger Thomas A. Schmid, Chief Operating Officer på Hyundai Motor Europe.

– Hyundai bryr sig verkligen om sina kunder och det är därför vi erbjuder innovativa säkerhetsfunktioner och klassledande rymlighet för extra komfort.

Den nya generationen Santa Fe har ett avancerat fyrhjulsdriftsystem kallat HTRAC, som anpassar vridmomentet baserat på hjulgrepp och bilens hastighet. HTRAC kontrollerar variabelt fördelningen av vridmoment och bromskraft mellan de främre och bakre hjulen. Fyrhjulsdriften assisterar föraren i alla situationer, oavsett om det är på snö, halt underlag eller vanliga vägförhållanden så förbättrar systemet stabiliteten i kurvorna.

Nya generationen Santa Fe lanseras i Sverige med en dieselmotor som modifierats för att möta Euro 6-standarden och de nya utsläppskraven. Den stora 2.2-liters CRDi-motorn har 197 hk (144 kW) och förbättrad bränsleförbrukning på 3 till 4 procent tillsammans med den nyutvecklade 8-stegade automatlådan.

Hyundais prioritet är sina kunders välmående. Därför möter inte bara möter fjärde generationen Santa Fe europeiska säkerhetsstandards utan är även utrustad med klassledande säkerhetspaket och helt unika funktioner. All teknologi är en del av SmartSense™ – paraplynamnet för Hyundais aktiva säkerhets- och förarassistansfunktioner. Nya innovativa Rear Occupant Alert övervakar de bakre sätena för att identifiera kvarvarande passagerare och larma när föraren lämnar bilen. Rear Cross- Traffic Collision-Avoidance Assist är även den en helt ny funktion från Hyundai. När bilen backar ut från ytor med dålig sikt varnar inte bara systemet föraren för fordon som närmar sig bakifrån det bromsar även bilen automatiskt för att undvika kollision. Safety Exit Assist förhindrar olyckor när fordon närmar sig bakifrån genom att temporärt låsa dörrarna innan de hinner öppnas så att passagerare säkert kan lämna bilen. Passiva säkerheten är förbättrad genom en förstärkt och uppstyvad kaross som skyddar passagerarna om en kollision skulle uppstå. Bilens vikt har reducerats men bibehåller högsta möjliga kraschtålighet.

Hyundai erbjuder kunderna en mängd uppkopplingsmöjligheter och som tillval finns ett 8-tums infotainmentsystem integrerat med navigation, media och stöd för både Apple CarPlay, Android Auto och Live Services. Display Audio-versionen låter i sin tur passagerare koppla upp sin mobiltelefonens innehåll mot systemets sjutumsskärm via Apple CarPlay och Android Auto.

Santa Fe har också utrustats med Hyundais nya fulla head-up display som projicerar relevant information till föraren direkt på vindrutan. Systemets klassledande luminans på 10,000 cd/m2 och en åtta tum stor bildyta möjliggör inte bara perfekt synlighet i dagsljus utan också snabbare informationsinhämtning som gör att föraren kan rikta sin uppmärksamhet mot vägen.

Fjärde generationen Santa Fe framhäver nya SUV-familjens identitet. Den är elegant designad och komplett med iögonfallande dubbla framljus och Cascading Grile. Exteriören karaktäriseras av en självsäker, bred hållning med en atletisk och kraftfull look. Santa Fes dynamiska karaktär förstärks av en slank taklinje som sträcker sig från framljusen till bakljusen och skapar en dynamisk design. Detta tillsammans med unika bakljus och dubbla avgasrör kompletterar en design som förstärker bilens status som Hyundais flaggskepps-SUV.

Bilens uppdaterade dimensioner gör att Nya generationen Santa Fe upplevs ännu mer prominent än tidigare. Med en längd på 4 770 mm, bredd på 1 890 mm och en förlängd hjulbas på 2 765 mm får fjärde generationen Santa Fe både en stabilare framfart på vägarna samtidigt som den ger ökad komfort för sina passagerare.

Santa Fes interiör har designats för att vara både raffinerad men samtidigt ergonomisk. En vacker kombination av funktionalitet och premiumkvalitet med en horisontell och rymlig layout som skapar ökad visibilitet. Den bakre sikten har förbättrats med 41 procent tack vare större bakrutor. Lastkapaciteten i bagageutrymmet har även den ökats med 40 liter till 625 liter (VDA) för att passa alla behov.