Nyheter

Lexus avslöjar hur helt nya kompakt-crossovern UX ser ut

Lexus visar nu för första gången både bild och video på sin helt nya UX-modell, som får officiell världspremiär på den internationella bilmässan i Genève den 6 mars.

UX står för ”Urban Crossover” och bild- och videomaterialet visar UX-modellens både djärva och eleganta SUVinspirerade formspråk, med en både kraftfull och kompakt framtoning. Crossover-generna framhävs av bilens muskulösa linjeföring med en hög midjelinje. Samtidigt har bilen en mycket vridstyv kaross och låg tyngdpunkt, vilket ger mycket goda köregenskaper.

Inne i kupén har Lexus UX en tydligt förarfokuserad miljö, ett rymligt och inbjudande passagerarutrymme med god utblick över vägen. Med en kaxig design, mycket hög detaljkvalitet och avancerad teknik tar UX-modellen positionen som attraktiv ingångsmodell till premiumvarumärket Lexus för en delvis ny kundkategori.

Foto: Lexus