Nyheter

Preem: samarbete med Mitt Liv ska ta oss ytterligare framåt

Preem inleder nu ett samarbete med Mitt Liv för ökad mångfald och inkludering på den svenska arbetsmarknaden. Preem är Sveriges största drivsmedelbolag med drygt 1400 anställda varav 950 arbetar vid raffinaderierna.

Christian Bjerdén, HR-Direktör på Preem förklarar bakgrunden till samarbetet:

Vi har arbetat med Mitt Liv på olika sätt under flera år och det känns oerhört kul att vi nu tar samarbetet till nästa steg genom ett partnerskap. Jag tycker att arbetet med mångfald och inkludering är en av de viktigaste framgångsfaktorerna för Preem. Det skapar förutsättningar för nytänkande och innovation vilket är nödvändigt om vi ska nå våra högt ställda mål som bolag, säger Christian Bjerdén, HR-Direktör på Preem.

Från och med februari 2018 och ett år framåt kommer Preem vara en del i ”Mitt Livs Chans” som är Mitt Livs mentorprogram. Det innebär att anställda på Preem får möjlighet att bli mentorer åt akademiker med utländsk bakgrund som söker jobb motsvarande kompetens.

– Preem och Mitt Liv har under åren gjort många spännande utvecklingsprojekt tillsammans på temat vi båda brinner för, mångfald och inkludering. Nu blir vårt kära samarbete ett partnerskap och vi lyfter stolta fram ett bolag som aktivt arbetar för förändring och för att möta framtiden. Känns kul att kunna kalla Preem vår partner och välkomna dem till vårt partnernätverk, säger Sofia Appelgren, grundare Mitt Liv AB (svb).