Nyheter

PowerCell: Ny order från en global OEM inom automotive

PowerCell Sweden AB har tagit emot en strategiskt viktig order från en global OEM inom automotive avseende PowerCell S3 bränslecellsstackar och MS-100 bränslecellssystem för test och utvärdering. Ordervärdet uppgår till mer än 3 MSEK.

Den här ordern representerar en naturlig utveckling av PowerCells samarbete med ledande OEM för utveckling och produktion av bränslecellsteknik för användning inom fordonsindustrin.

– Vi är glada över att ha tagit emot den här viktiga ordern från denna OEM. Ordern är ett bevis på PowerCells styrka inom bränslecellsteknik för användning inom fordonsindustrin, liksom på vår förmåga att arbeta framgångsrikt tillsammans med globala OEM, säger Per Wassén, vd för PowerCell Sweden AB.

Ordervärdet uppgår till mer än 3 MSEK och leveranser kommer att påbörjas under Q2 2018.

PowerCell S3 (100 kW) är en bränslecellsstack med marknadens bästa effekttäthet och är primärt utvecklad för användningsområden inom fordonsindustrin. PowerCell MS-100 är ett mobilt system som är baserat på PowerCell S3. Den kompakta designen gör dem lätta att integrera i fordon av olika typ. Stacken och systemet är baserade på industriella komponenter vilket gör dem lämpliga för massproduktion.