Nyheter

Securitas utökar sin verksamhet i Turkiet

Securitas har tecknat avtal om att förvärva säkerhetsföretaget Pronet Security (Pronet Güvenlik ve Dan.Hiz. A.Ş) och Sernet Services i Turkiet, för att utöka sin verksamhet i landet. Enterprise value uppskattas till 340 MSEK (175 MTRY).

Pronet Security är ett topp-fem-rankat säkerhetsföretag i Turkiet med årlig försäljning på cirka 480 MSEK (246 MTRY) och mer än 5 000 medarbetare. Företaget är specialiserat på bevakningstjänster i främst Istanbul med omnejd. Pronet fokuserar på kundsegmenten handel och kontorsbyggnader, och har många multinationella företag i sin kundportfölj.

Företaget Pronet Alarm (Pronet Güvenlik Hizmetleri A.Ş.), som främst har verksamhet inom hemlarm, är inte en del av transaktionen. Företaget fortsätter att vara verksamt under sin nuvarande partnerstruktur.

Securitas är marknadsledande i Turkiet med mer än 13 000 medarbetare och är också en ledande systemintegratör. Securitas etablerade sig på den turkiska marknaden 2006 genom att förvärva två bevakningsföretag. Ett konsultföretag förvärvades 2010, följt av systemintegratören Sensormatic 2011. Den turkiska säkerhetsmarknaden uppskattas vara värd nära 24 miljarder SEK (11 BTRY) och efterfrågan på säkerhetstjänster växer.

Förvärvet kräver godkännande av berörda myndigheter. Slutförandet av förvärvet väntas kunna ske under tredje kvartalet 2018, då verksamheten konsolideras i Securitas.