Nyheter

Fjärde etappen av Brunna Logistikpark ska bli klar för inflyttning till hösten

Brunna Logistikpark i Upplands-Bro kommun har på några få år lockat flera aktörer att etablera sig i strategiskt skyltläge vid E18 med endast tre mil till centrala Stockholm och närhet till både Arlanda och Bromma flygplatser. Nu slutför NCC bygget av logistikfastigheten Lyckobrunnen som utgör etapp 4 i området.

Det bygge som nu färdigställs för inflyttning i september är NCCs fjärde i logistikparken och företaget har mark för ytterligare byggen i takt med efterfrågan. De tidigare logistikhallarna heter Hälsobrunnen, Vattenbrunnen och Önskebrunnen.

Lyckobrunnen är på 13 000 kvm, varav 2500 kvm finns i ett entresolplan. Den mäter 80 x132 meter och har fri takhöjd i lagret om 12 meter. Det är platta på mark i kontorsdelen och fiberbetong i lagerdelen. Byggnaden har stålstomme och väggar av sandwich-element. Det blir en certifierad logistikbyggnad enligt det internationella systemet BREEAM, som förutsätter halverad energianvändning jämfört med äldre logistikbyggnader.

– Vi bygger med en enkel konstruktion för att skapa mesta möjliga flexibilitet för hyresgästerna, säger Niklas Pense, som är NCCs projektledare för bygget. Logistikbyggnader är väldigt intressanta och efterfrågade just nu inte minst med tanke på den växande e-handeln. Det märker vi av här i Upplands-Bro precis intill E18 med närhet till Stockholm och god kommunikation även i övrigt.

Två företag är redan klara för sammanlagt 4 000 kvm. Det är Engelmanns som redan finns i området men behöver byta upp sig i lokalstorlek. Företaget levererar ostar och ska här ha ett kyllager för förpackning av livsmedel. Och det är Cosentino, som levererar ytskikt i olika stenmaterial. NCCs plan är att kvarvarande 60 procent av de totala ytorna ska beläggas av en enda hyresgäst. Denna lokal, som är ca 6500 kvm lageryta + entresol, jobbar man idag med att hitta någon som vill flytta in ungefär kring årsskiftet.

Bra läge för distribution

Brunna Logistikpark ligger mellan Bro och Kungsängen i Upplands-Bro kommun och är kommunens största företagsområde med en yta på cirka 250 000 kvm. Det började exploateras för fem sex år sedan, rymmer i dagsläget ett tiotal företag och har ett bra läge för distribution i Mälardalen och Stockholms närhet. Bland de företag som redan är etablerade i området märks Edström Logistics, Zalando, Autoglas, Ramirent, Swedish Match med flera.

FAKTA I KORTHET

Bygge av logistikfastighet i Brunna Logistikpark i Upplands-Bro, etapp 4 Lyckobrunnen

Byggherre: NCC Property Development

Totalentreprenör: NCC Sverige AB