Nyheter

Helt nya BMW X5

Fjärde generationen BMW X5 är här, och det är den smartaste BMW:n hittills. Den kommer med en helt ny förarmiljö, det senaste inom förarassistens och blandar funktionalitet med körglädje på ett helt nytt sätt. Precis som sina föregångare kommer BMW X5 att byggas i BMW Plant Spartanburg i den amerikanska delstaten South Carolina. Helt nya BMW X5 når marknaden i november 2018.

The year of the X. 2018 har för BMW definierats av stora lanseringar bland SAV-modellerna (Sports Activity Vehicle). Efter lanseringen av BMW X2 och kommande premiär av BMW X4 följer nu en ny version av X-familjens originalmedlem, i form av fjärde generationens BMW X5.

En rad chassisystem gör sina debuter i BMW X-familjen. Detta inkluderar dubbelaxlad luftdämpning, Active Integral Steering samt ett nytt Off-Road-paket. Samlingen av förarassistenssystem har utökats, där höjdpunkterna är Driving Assistant Professional och Parking Assistant Plus.Dessutom innebär BMW X5 premiär för det nya kontroll- och displaykonceptet BMW Live Cockpit Professional som bjuder på det senaste inom Connectivity. Föraren kan själv anpassa vad som visas på bilens olika skärmar, navigatorn kan integreras i instrumentpanelen och bilen kommer med nytt multimediasystem, bara för att nämna några av nyheterna i BMW:s helt nya förarmiljö

Nytt formspråk – robust och auktoritet
Mycket är sig likt men mycket är också nytt i fjärde generationens BMW X5. Bilen har vuxit och blivit längre, bredare, högre och med en bredare hjulbas. Detta ger bilen ett ståtligt utseende utvändigt samtidigt som det ger generöst med utrymme invändigt för såväl passagerare som bagage. Nya BMW X5 karakteriseras av den hittills bästa blandningen för framkomlighet i tuff terräng tillsammans med dynamisk körglädje. SAV-modellernas igenkännbara proportioner har behållits medan det stilrena formspråket, med sina rena ytor och precisa linjer, har tillkommit.

Nya innovationer utgör ett steg närmare automatiserad körning
BMW X5 har aldrig haft en sådan bredd av system för förarassistens som nu. Dessa inkluderar aktiv farthållare med Stop & Go-funktion, körfältsassistens med automatiskt filbyte, köassistens, skydd mot sidokollision och flertalet varningsfunktioner. Parkeringsassistenten tar över såväl gas och broms som styrning. Ett nytt tillägg är en nödbromsassistens som stannar bilen säkert vid nödfall. En ytterligare vinkning mot framtidens automatiserade körning är backassistenten. Systemet tar över styrningen av bilen vid backning, vilket fungerar upp till 50 meter.