Nyheter

Svenska staten fortsätter att flyga med Air France och KLM

– Det känns mycket bra att vi får ett fortsatt förtroende av svenska staten. Det är ytterligare ett kvitto på att vi erbjuder en pålitlig produkt. Vi har också en hög tillgänglighet runt om i landet vilket förenklar resandet, säger Martin Kotte, säljchef för Air France och KLM i Sverige.

Kammarkollegiet som förhandlar för svenska staten värderade högt att Air France och KLM kan erbjuda avresor från Göteborg, Linköping, Stockholm och Köpenhamn. Nyligen öppnade även KLM dagliga turer mellan Växjö och Amsterdam. I avtalet ingår alla statliga myndigheter, högskolor och universitet som flyger utrikes. Avtalet omfattar totalt 85 destinationer för Air France, KLM och Delta Air Lines. Europa och Nordamerika står för flest destinationer, men avtalet inkluderar även destinationer i Asien, Afrika, Sydamerika och Mellanöstern.

– Vi möter även de högt ställda miljökraven som kammarkollegiet ställer. Air France och KLM ligger i framkant när det gäller hållbart flygande. Exempelvis har vi, tillsammans med flera andra parter, skrivit under en avsiktsförklaring gällande en förstudie om biobränsleproduktion i Småland avslutar Martin Kotte.

Avtalet börjar gälla den första oktober 2018 och gäller i 24 månader med möjlig förlängning.