Nyheter

Ny check-in i Trelleborgs Hamn

Trelleborgs Hamn fortsätter att utvecklas och står inför nya utmaningar i takt med att trafiken ökar år för år. Fler enheter kräver mer utrymme både när det gäller incheckningsområdet såväl som uppställningsytor inne i hamnen.

För att effektivisera och möta den ökande trafikvolymen har nya check-in byggts. Genom att flytta nuvarande check-in åt sydväst beräknar Trelleborgs Hamn att klara trafiksituationen fram tills att en ny östlig tillfart till hamnen är klar om cirka tio år.

I nya check-in effektiviseras trafiken och lastbils- och personbilstrafiken kommer att separeras. Incheckningsområdet blir betydligt större än idag och ytorna för nuvarande check-in kommer att användas som uppställningsytor och därmed blir det effektivare logistik i hamnen. Skyltningen effektiviseras också och hamnen går från fast till digital skyltning.

Nya check-in och uppställningsytor i Trelleborgs Hamn är en av aktiviteterna i det pågående EU-projektet ”Sweden-Poland Sustainable Sea-Hinterland Services III”, som behövs för att möta de ökande volymerna i trafiken under Trelleborgs Hamns utbyggnad och flytt. TT-Line har också en aktivitet i projektet då de kommer att modernisera och erbjuda personbilarna på nya check-in fyra stycken automater för själv check-in.