Nyheter

Devinix bygger Taxi Stockholms nya molnsatsning

Devinix inleder ett 5 årigt strategiskt samarbete med Taxi Stockholm för att bygga framtidens taxitjänster på en modern molnplattform. En helt ny teknikarena för digitala tjänster ska skapas.

– Valet föll på Devinix som bevisat att de klarar av de höga drift och miljökrav vi har på vår verksamhet. Vi kommer att samarbeta tätt i detta spännande teknikskifte säger Gökay Akyüz, VD på Taxi Stockholm.

I koncernen Taxi Stockholm ingår Taxi Värmdö, Taxi Ekerö, Svea Taxi Skåne, Svea Taxi Norrbotten och även Sirius Omsorg som har fokus på specialtransporter och assistans.

– Vi är otroligt glada över att inleda detta samarbete med Taxi Stockholm, som är en känd siluett i Stockholm och en mogen aktör i branschen. Det är inte ofta man får möjligheten att påverka en hel bransch i förändring, säger Tim Sönderskov VD på Devinix

Just miljöaspekten är viktig. En målsättning är att Taxi Stockholm ska ha en helt fossilfri transporttjänst år 2025.

– Det gäller inte bara våra fordon, där vi bevakar utvecklingen nära. Vårt hållbarhetsfokus gäller även våra IT-tjänster. Där vi haft kravet att elen som driver vår nya satsning ska komma från 100 procent förnyelsebara kraftkällor tillägger Gökay Akyüz, VD Taxi Stockholm

Som ett led i denna satsning ska Devinix leverera ett stort antal tjänster till Taxi Stockholm. Tjänsterna levereras från Devinix svenska privata molnplattform och åtagandet omfattar bland annat geografiskt redundant infrastruktur, server- och applikationsdrift av affärskritiska system med bevakning 24/7. I samarbetet hjälper Devinix Taxi Stockholm med teknisk förvaltning, säkerhet, processer, support och affärskritisk drift.

Devinix möjliggör digital innovation med en flexibel infrastruktur och modern förvaltning.