Nyheter

Nixu bidrar till ökad kompentens inom cybersäkerhet

På eventet Midnight Sun Capture the Flag 2018, en datasäkerhets- och hackertävling, får it-säkerhetsproffs sätta sina färdigheter på prov. I en separat studentklass får även mindre erfarna en möjlighet att tävla i cybersäkerhet.

Finalen av Midnight Sun Capture the Flag (CTF) äger rum 16–17 juni i Stockholm. Det internationella eventet är ett svenskt initiativ, där lag från hela världen har haft möjlighet att delta i uttagningen. Cybersäkerhetsföretaget Nixu är tillsammans med SAAB huvudsponsor i tävlingen där syftet är att utmana och utveckla kunskaper inom cybersäkerhet.

– Nixus mål är att bidra till samhällets säkerhet i den digitala värld vi nu befinner oss i. Därför vill vi skapa möjligheter för alla cybersäkerhetsintresserade att utveckla sina kunskaper och samtidigt ha kul ihop, säger Jesper Svegby, CCO Nixu Group.

Dessutom hoppas Nixu att tävlingen ska bidra till att väcka lusten hos studerande att välja ett yrke inom cybersäkerhet.

– Samhället behöver mer än någonsin personer med kompetens inom cybersäkerhet. Därför är vår förhoppning att de universitetsstudenter som deltar i CTFen ska få en inblick i hur spännande området är och välja en framtid inom cybersäkerhet. De cyberkriminellas metoder utvecklas väldigt snabbt och alla sorters fientliga operationer som syftar till att påverka förfinas för varje dag. Ett säkert samhälle byggs bland annat genom ökad kompetens om hur vi bygger motståndskraft mot cyberrelaterade hot. Därför vill vi utveckla och stödja effektiva sätt att bygga och sprida kunskap, säger Jesper Svegby.

Midnight Sun CTF är ett av alla sätt som Nixu arbetar på för att dela sina specialistkunskaper med omvärlden och bidra till ett säkrare samhälle.

Tävlingen är indelad i två olika klasser, ”öppen” och ”student”. Den öppna klassen är för alla och studentklassen riktar sig specifikt till studerande från Sverige och länderna runt Baltikum. Kvalifikationstävlingen har nu avslutats och finalen äger rum på KTH i Stockholm. Tävlande finallag kommer bland annat från Japan, Tyskland, Frankrike och USA.