Nyheter

Frankrike tillväxtmarknad inom industrin för Renaults elfordon

Groupe Renault påskyndar utbyggnaden av företagets strategiska framtidsplan ”Drive the future” med en investering på över 1 miljard Euro för utveckling och produktion av elbilar i Frankrike.

Groupe Renault accelererar utrullningen av företagets ”Drive The Future”-strategiplan genom en investering på mer än en miljard euro för utveckling och produktion av elbilar i Frankrike med förändringar på fyra ledande fabriker.

I syfte att stärka sitt ledarskap inom fransk industri på den växande elfordonsmarknaden planerar Groupe Renault att:

  • Introducera en ny elbilsplattform inom Alliansen  i Douai för att skapa ytterligare ett produktionsställe för Renaults elbilar.
  • Dubblera ZOE produktionen och lansera Nya ZOE i Flins, den enda ZOE-fabriken i världen.
  • Tre-dubbla elmotorkapaciteten i Cleon och introducera en ny generation elmotorer från 2021.
  • Investera i Maubeuge för produktion av nästa generation av Kangoo-familjen, inklusive eltransportbilen Kangoo Z.E.

Carlos Ghosn, ordförande och VD för Renault, säger:

– Att utöka våra investeringar i Frankrike för Renaults elbilar kommer att öka konkurrenskraften och attraktionen på våra franska fabriker. Inom ramen för företagets ”Drive the Future”-strategiplan med Alliansen, är målet för Groupe Renault att behålla ledarskapet inom elbilsmarknaden och att fortsätta utveckla nya lösningar när det gäller hållbar mobilitet för alla.

På en elbilsmarknad med stark potential är Alliansen (Renault-Nissan-Mitsubishi) världsledande inom elbilar och Groupe Renault är ledande i Europa. Renault uppvisade en 38 % ökning av elbilsförsäljningen i Europa, med 44 % ökning av ZOE-registreringar och en marknadsandel på 23,8 % år 2017.

Renault har tidigare meddelat att man planerar rekrytera 5 000 anställda på tillsvidarekontrakt i Frankrike mellan 2017 och 2019 samt att investera 235 miljoner euro på utbildning under samma period.

Med fokus på framtiden anpassar Renault sina fabriker för att möta kundernas krav och de nya utmaningarna inom bilindustrin. Koncernen avser att fortsätta modernisera och digitalisera sitt franska industrinät för att säkerställa en hög aktivitetsnivå i sina fabrker.