Nyheter

Scandic väljer Clever som laddoperatör för elbilsladdning

Scandic har ingått samarbete med Clever för laddning till gästernas elbilar och blir därmed hotellbranschens största aktör för publika laddstationer. 200 laddstationer sätts nu upp på hotell från Malmö i söder till Kiruna i norr. Laddstationerna kommer att ingå i Clevers publika nätverk.

I samarbete med Clever erbjuder nu Scandic elbilsladdning för att underlätta för de gäster som reser med elbil. På Scandichotell som ligger längs de stora vägarna i landet sätter Clever nu upp 200 laddstationer som kommer att ingå i Clevers publika laddnätverk. Under juni – juli installeras de första laddstationerna på 19 hotell och under hösten 2018 kommer hela 29 hotell vara utrustade med laddstationer redo för användning.

– Det här är helt klart en förlängning av vårt hållbarhetsarbete, nu ger vi våra gäster möjligheten att resa till oss på ett miljövänligt sätt också. Dessutom är vi med och utökar det publika laddnätverket i Sverige, säger Peter Jangbratt, Sverigechef för Scandic.

Som Scandics laddoperatör levererar Clever en helhetslösning med installation, driftsättning, kommunikationslösning, service- och administrationsavtal. Det innebär att laddstationerna är uppkopplade mot Clevers system, att Clever förser Scandic med löpande statistik över förbrukningen och erbjuder laddhjälp dygnet runt.

– Scandic blir den första hotellkedjan i Sverige som erbjuder elbilsladdning i denna omfattning och vi är väldigt glada över att de har valt oss som laddoperatör. Tillgång till laddning när bilen står parkerad är en av de viktigaste förutsättningarna för omställningen till elbil och genom att bli en del av Clevers laddnätverk bidrar Scandic starkt till ett fossilfritt samhälle, säger Fredrik Nordin, VD Clever Sverige.

Varje laddstation har två uttag och passar alla laddbara bilar på marknaden. Man behöver en laddbricka från Clever, samt en egen kabel för att kunna ladda. Laddbrickan går att köpa i receptionen på hotellet eller beställa i Clevers webshop. Alla laddstationer kommer att synas i Clevers app.

Scandics laddstationer ingår i Clevers publika laddnätverk som i dagsläget omfattar cirka 2 000 laddpunkter i Sverige, Danmark och Nordtyskland. Majoriteten av alla laddstationer i laddnätverket har en effekt på 22 kW och uppåt för att göra det lätt att ladda snabbt och enkelt längs vägen.