Nyheter

Viking Line börjar med sex timmars dagskryssningar från Helsingfors

Mariella och Gabriella börjar igen med extra avgångar till Tallinn varje dag från 16.6 till 12.8.2018. Samtidigt som Viking Line ökar sin kapacitet på den populära Tallinnrutten, är det nu också möjligt att göra en cirka sex timmar lång Picknick-dagskryssning – en sommarutflykt som lyckas oberoende av väder och som är gjord för njutning!

Sommarens extra avgångar för Mariella och Gabriella, som trafikerar rutten Helsingfors–Stockholm, riktar sig speciellt till barnfamiljer och andra som reser med barn. Båtarnas konferensavdelningar är omvandlade till Ville Vikings Äventyrsöar och hela kryssningsprogrammet är speciellt utformat med tanke på små passagerare.

På Knattepicknick-dagskryssningen kan man lära sig något nytt i det spännande Östersjölaboratoriet, delta i käpphästtävlingar, se en skojig Kummituksia laivalla-dockmusikal med lysande dockor och lära sig trollkonster i trollkarlsskolan. Det finns goda möjligheter att ta sig en tupplur eftersom man också kan boka en hytt för Knattepicknick-dagskryssningen. Åt föräldrarna erbjuds shopping till sjöpriser samt smakupplevelser av olika slag. Sommaren 2018 erbjuds en ny, högklassig buffé för barn. Menyn har planerats av Sveriges juniorkocklandslag.

– Knattepicknick-dagskryssningen är ett utmärkt sätt att tillbringa en rolig semesterdag till exempel med barnbarnen medan föräldrarna jobbar. Ville Vikings Äventyrsöar bjuder på spel, lekar och handledda aktiviteter för familjens minsta. Det är enkelt att åka iväg på turen från Helsingfors centrum, då man kan parkera bilen ombord under dagsresan om man så vill, tipsar Viking Lines produktchef Jaakko Ahti.