Nyheter

Helt nya BMW 8-serie Coupé

Känsla och utseende som kombinerar sportighet och exklusivitet, med nervkittlande körglädje som sin främsta uppgift. BMW 8-serie Coupé är den allra första modellen i den nya 8-serien. Denna nykomling till produktkatalogen blir därmed en nyckelkomponent i BMW:s offensiva satsning på lyxsegmentet.

Utvecklingsprocessen för nya BMW 8-serie Coupé har haft ett huvudsakligt mål: Prestanda i elitnivå som levererar nervkittlande kördynamik. Kaross, drivlina och fjädring har finslipats för att uppnå kvickhet, precision och balans värdig en högklassig sportbil. Passande nog utvecklades BMW 8 serie Coupé dessutom parallellt med racingbilen BMW M8 GTE, som hunnit visa upp sig på banorna i WEC-serien. Bilen kommer att byggas på BMW-fabriken i Dingolfing som via BMW 7 serien har enastående expertis vad gäller tillverkning av lyxbilar.

BMW:s satsning på lyxsegmentet är en del av framtidsstrategin NUMBER ONE > NEXT. Siffran 8 i modellnamnet indikerar bilens höga status i BMW:s modellkatalog. Det är exceptionella och sportiga bilar som framkallar känslor, precis som tidigare modeller så som BMW Z8 och nuvarande BMW i8.

Exteriören är resultatet av ett nytt formspråk med fokus på tydlighet, modernitet och känsla. Karossens eleganta linjer och detaljer så som takets ”double-bubble”-design, som för tankarna till klassiska racingbilar, kombineras med låg tyngdpunkt och typiska sportbilsproportioner för kraftfull och välbalanserad markkontakt.

Utöver det är bilens LED-strålkastare i standardutförandet de tunnaste hos samtliga BMW-modeller hittills. Som valbart alternativ finns dessutom laserstrålkastare (BWM Laserlight) med 600 meters räckvidd.

BMW 8-serie Coupé lanseras med två val, blir tillgänglig på marknaden i november 2018 och det kommer då att finnas två tillgängliga varianter: M Performance modellen BMW M850i xDrive Coupé som med en ny V8-motor på 530 hk gör 0-100 km/h på 3,7 sekunder och BMW 840d xDrive Coupé med en effektiv sexcylindrig dieselmotor på 320 hk. Dom första bilarna kommer att anlända till Sverige i slutet på detta år.