Nyheter

PaceTell hastighetsdisplay får trafikanter att hålla hastighetsgränser

Ständigt för höga farter i vägföreningens lugna villaområde? Alldeles för ofta bristande respekt för skyltad hastighetsbegränsning och vägarbetarnas säkerhet vid vägprojektet?

Då är det läge att pröva PaceTell hastighetsdisplay.

Närmare bestämt hastighetsdisplayen som med röda, ljusstarka siffror visar fordonets hastighet när hastighetsgränsen överskrids.

PaceTell hastighetsdisplay är enkel att handha, understryker Patrik Uggla, delägare och ansvarig för försäljning och marknad på innovatören och leverantören – företaget Pacetell i Kungsbacka.

– Normalt väger en hastighetsdisplay 20-60 kilo. Vår fyra och ett halvt.

Du tar skylten, går ut och sätter upp den. Du klarar det själv!

PaceTell hastighetsdisplay ställs sedan med några enkla knapptryckningar in efter hastighetsbegränsningen i området. Siffror som på 70-80 meters avstånd blinkar eller flashar mot bilar som närmar sig den aktuella vägsträckan.

Jämförande tester i Kungsbacka visade att PaceTell på en 40-sträcka sänkte genomsnittshastigheten med över 20 kilometer i timmen.

– Varenda bil saktar ner! Det blir en reflex när displayen tänds. Även om du bara kör i 25-30 kilometer så saktar du ändå in. För du tror att du gjort fel.

PaceTell hastighetsdisplay har tre möjliga strömkällor.

Batteri, solcellspanel eller direktinkoppling till exempelvis belysningsstolpe, asfaltsläggare eller annat fordon.

Peab och Lambertsson

En bygg- och väganläggningsgigant som Peab – med personalens säkerhet som högsta prioritet – är idag en av Pacetells största kunder.

Även Lambertsson, som är en av Skandinaviens största uthyrare och tjänsteleverantör inom bygg- och industrilösningar, hyr ut och säljer PaceTell hastighetsdisplay.

Lägg till alla privata vägföreningar som insett hur den effektiva och lättinstallerade displayen hjälper till att hålla hastighetsbegränsningen, sänka farten och öka trafiksäkerheten i villaområdet och på andra ställen.

Det var förresten behovet av hastighetsskylt i den egna vägföreningen som gav företagets andre delägare och innovatör – Peter Skörvald – idén till PaceTell hastighetsdisplay, berättar Patrik Uggla.

– En väldigt fin, genomtänkt och up-to-date produkt som vi är väldigt stolta över!