Nyheter

BRA expanderar linjenätet ytterligare

Inrikesflygbolaget BRA, som snabbt plockade upp flyglinjer efter konkursade Nextjet, börjar även flyga året runt mellan Kristianstad-Bromma från och med den 27 augusti. Resorna blir bokningsbara redan i början av nästa vecka.

– Vi har en tid misstänkt att Sparrow funderat på att lägga ned linjen mellan Kristianstad och Arlanda. Därför har vi hunnit räkna och värdera möjligheterna med att binda samman Kristianstad med Stockholm och våra övriga orter i landet samt Helsingfors via Bromma, säger Christian Clemens som är vd för inrikesflygbolaget BRA.

– Det stöd och intresse som vi ser från det lokala näringslivet, politiker och Kristianstad Österlen Airport gör att vi är övertygade om att öka antalet resenärer mellan Kristianstad och övriga landet via Bromma, från dagens nivåer, fortsätter Christian.

– Bra! Vi är glada över att det kommer in en stark aktör som ger flygplatsen utvecklingsmöjligheter. Förbindelserna med Stockholm är viktiga för näringslivet i vår region, säger kommunalrådet Pierre Månsson (L).

– Det känns helt fantastiskt bra att få möjligheten att välkomna BRA till oss och framför allt känns det oerhört positivt att boende i östra Skåne får så härliga förutsättningar att flyga till Stockholm och vidare tillsammans med en så stark partner som BRA, säger Jonas Haak som är vd för Kristianstad Österlen Airport.

– Vi ser också den stora potentialen i att så många fler kommer att flyga till oss ifrån Bromma med detta upplägg, avslutar Jonas.

BRA ser stor potential i de helt nya möjligheterna för Kristianstadsbor att smidigt flyga inom Sverige via Bromma och för övriga Sverige att nu enkelt kunna nå Kristianstad.

Detaljer kring flyglinjen: vilka flygplan som ska trafikera linjen, antal avgångar, antal platser och så vidare är inte helt klart. Därför återkommer BRA med mer information under kommande vecka.