Nyheter

”Världens vackraste elbil” kommer till Almedalen

Mercedes-Benz satsar hårt på Almedalen. Bland annat kommer ”världens vackraste elbil” vara på plats – Vision Mercedes-Maybach 6 Cabriolet.

– Vi vill starta ett samtal om elbilar och få besökarna att fundera på om de själva skulle kunna tänka sig att köra en elbil, säger Fredrik Wahrolén som är PR- och kommunikationschef på Mercedes-Benz Sverige.

Den nästan sex meter långa konceptbilen gjorde succé när den visades på Pebble Beach i Californien. Snabbt utsågs den till ”världens vackraste elbil” av pressen.

Mercedes har de senaste åren visat konceptbilar i Almedalen. De har tagits fram för att visa på hur en kommande bil kan se ut, och vilken teknik som är på gång till exempel när det gäller självkörande funktioner och elektrifiering. Oftast kommer dessa bilar bara till de stora bilsalongerna, så det är extra kul att man kan få se dem på Donnersgatan.

Vision Mercedes-Maybach 6 Cabriolet är ett prov på hur modern lyx, design och teknologi kan kombineras – utan att tappa vare sig stil eller prestanda. Bilen är helt eldriven och de fyra elmotorerna ger cabrioleten 550 kW (750 hk) i total effekt. En motor per hjul ger dessutom fyrhjulsdrift ”på köpet”. Ett platt batteri under golvet ger en räckvidd på ca 50 mil (enligt körcykeln NEDC). 0-100 km/h går på under fyra sekunder.

Konceptbilen bjuder på nästan sex meter omåttlig lyx med inspiration från art deco. Den hämtar tydlig inspiration från de klassiska lyxyachterna med sin karaktäristiska ”boat-tail”. Den långa motorhuven är egentligen ett stort bagageutrymme och kan snyggt fyllas med exempelvis specialdesignad picknickutrustning.

– Storslagna proportioner kombinerade med lyxig ”haute couture”-interiör bidrar till en unik totalupplevelse, säger Gorden Wagener, designchef på Daimler AG.

Vision Mercedes-Maybach 6 Cabriolet finns på Donnersgatan utanför Wisby Strand (vid Almedals-parken) från måndag den 2 juli-torsdag den 6 juli. Mercedes lovar också att bjuda på Visbys bästa cappuccino till alla som deltar i en omröstning kring om de kan tänka sig att köpa en elbil.

Representanter för Mercedes deltar också i seminarier och paneldiskussioner om elbilar och självkörande fordon.