Nyheter

Exact vinner mätuppdrag på norska stridsflygbaser – värt 50 M SEK

I stor konkurrens har Exact vunnit upphandlingen att utveckla de två norska stridsflygsbaserna Evenes och Ørland som det norska försvaret ska uppgradera till framtidens flygförsvar. Avtalet är värt totalt 50 miljoner svenska kronor och löper i sju år.

– Vi är stolta och glada att Forsvarsbygg i Norge har valt Exact som samarbetspartner. Vi klarar de högt ställda kraven på teknik, kompetens och precision och vi ser fram emot att få vara med och utveckla framtidens flygbaser i Norge, säger Fredrik Andershed, koncernchef för Exact.

Projektet startar redan i höst och pågår, i ett första skede, under sju år och är för den här perioden värt 50 miljoner SEK, med en möjlighet till förlängning. Exact har ansvar för att landningsbanor, byggnader och för andra viktiga objekt etableras enligt de högt ställda toleranskraven som projektet kräver. Vidare skall Exact implementera och utveckla de geografiska informationssystem åt Forsvarsbygg

Projektet ställer höga krav på tekniskt kunnande och precision – en av anledningarna till att Exact stod sig bäst i konkurrensen.

– Vi är starka i det tekniska kunnandet och vi har god erfarenhet av liknande, krävande, projekt som ställer höga krav på precision och planering. Jag är stolt över våra kunniga medarbetare som är anledningen till att vi fått det här uppdraget, säger Fredrik Andershed.