Nyheter

Renault testar autonoma mobilitetstjänster för allmänheten

De sista testerna görs nu med Rouen Normandie Autonomous Lab innan mobilitetstjänsten öppnas för allmänheten.  De mobila uppkopplade tjänsterna blir tillgängliga för allmänheten i slutet av 2018 med 4 autonoma Renault ZOE bland andra.

Användaren kan beställa fordonet i realtid från sin smartphone-appen. Fordonen kommer att köras på tre sträckor som täcker ett avstånd på 10 kilometer, med 17 hållplatser över ett distrikt i Normandie i Frankrike med en länk till kollektivtrafiksystemet i Rouen.

De fyra Renault ZOE-elbilarna som används i projektet testas redan på allmänna vägar och är utrustade med autonoma system som utvecklats av Transdev och Renault. Testerna täcker alla situationer som är relaterade till typiska trafikförhållanden, som andra fordon, korsningar, rondeller och byggutfarter etc.

Tjänsten kommer finnas tillgänglig för allmänheten i slutet av 2018 efter att slutgiltiga tester är avklarade, med förbehåll för specifika godkännande. Tjänsten kommer att löpa fram till december 2019.