Nyheter

Oriola Corporation moderniserar med KNAPP

I Enköping moderniserar Oriola Corporation sitt distributionscenter med det senaste inom lagerautomation från KNAPP som använder sig av skyttelteknologi och robotisering.

I hjärtat av Oriolas distributionskedja pågår en intensiv aktivitet vid sidan av den dagliga verksamheten i Sverige. Oriola investerar för framtiden genom att bygga en ny, helautomatiserad distributionsanläggning i Enköping.

– Vi är väldigt nöjda och stolta över att fortsätta som leverantör till Oriola i Enköping. Vi levererade en av de första automatiserade plocklinjerna (A-frame) för många år sedan, och nu kommer vi att förse dem med en lösning som kan hjälpa Oriola möta de framtida kraven inom logistik, säger Malin Schäfer, VD för KNAPP AB och ansvarig för den nordiska marknaden.

Varje dag har Oriola den viktiga uppgiften att distribuera läkemedel med högsta kvalitet i Sverige samtidigt som kraven på logistik växer.

– För att möta snabbt förändrade kund- och samhällsbehov investerar vi i en toppmodern logistikanläggning i anslutning till vårt distributionscenter i Enköping, berättar Niclas Ramsin, chef för Oriolas logistikverksamhet I Sverige.

Den nya siten använder den senaste automationstekniken från österrikiska KNAPP. Förberedelserna för att starta produktionen är i full gång. Den nya byggnaden och automationen bygger på “goods to man”-principen där godset transporteras till ergonomiska plockstationer för vidare hantering. Driftsättningen för den nya byggnaden och automationen närmar sig dag för dag.

– KNAPP står i framkant när det gäller automation för snabbrörliga konsumentvaror, med en bred portfolio av smarta lösningar. Tillsammans har vi satt upp olika faser för siten, med möjligheten att växa vidare, säger Ramsin.

Genom att införa en hög grad av automatisering kommer systemet kunna uppfylla kundernas krav mer effektivt.

Lagret drivs huvudsakligen av ett OSR skyttelsystem med 4 gångar och 5 Pick-It-Easy stationer för en väldigt effektiv ”Goods-To-Man”-plockning. Detta görs i kombination med KNAPPs A-frame lösning, där ”fast movers” plockas automatiskt till ett centralt band och automatiskt levereras till orderbackarna.

Med olika automationsteknologier anslutna kan lösningen hantera konsolidering på ett smidigt sätt. Genom att använda ”Goods-To-Man” lösningar som Pick-It-Easy-stationer och zonplockning samt med A-frames ger detta en mycket hög fyllnadsgrad i orderbackarna.

När allt har plockats i orderbackarna lagras godset i en automatiserad sorteringsbuffert för avgående gods. Detta möjliggör sekvensering som skapar både apoteksvänliga leveranser samtidigt som behovet av en extra sortering av transportleverantören minskar.

Tillsammans med KNAPPs lokala resident- och serviceteam i Sverige kommer den fortsatta verksamheten tas väl omhand i många år genom att tillhandahålla en hög grad av prestanda och tillgänglighet.