Nyheter

Investmentjätten dödförklarar bitcoin

Goldman Sachs investeringsgrupp tror att bitcoin fortsatt kommer att dala. Kryptovalutan möter helt enkelt inte definitionen av pengar, enligt banken. Det här skriver di.se.

Tidigare i år hade Goldman Sachs planer på att öppna en egen avdelning för bitcoin, men i maj avbröt investmentjätten projektet och nu konstaterar en rapport från bankens strategigrupp för investeringar att det är troligt att valutan tappar mer, skriver Business Insider.

– Vi förväntar oss ytterligare nedgångar i framtiden med tanke på vår uppfattning att dessa kryptovalutor inte uppfyller någon av de tre traditionella rollerna hos en valuta: de är varken ett bytesmedel, en mätenhet eller en värdebevarare, säger teamet med chefsimportör Sharmin Mossavar-Rahamani.

Kryptovalutor och särskilt blockkedjetekniken som ligger bakom har påståtts kunna rubba det ekonomiska systemet, och kan teoretiskt tillåta mer effektiva databaser och snabbare och mer transparenta transaktioner. Men Goldman Sachs menar, åtminstone i nuläget, att de inte kommer att ha en större inverkan på andra tillgångar.

Källa: di.se