Nyheter

Flygbussarna Door to Gate läggs ner

Door to Gate avslutar sin verksamhet den 30 september 2018. Trots den kompetens och erfarenhet som Flygbussarna besitter har det inte gått att få lönsamhet i försöket med Door to Gate.

– Anledningarna till nedläggningen är flera. Marknadens mottagande har inte varit som vi förväntade oss. Tjänsten har varit mycket uppskattad av kunderna men efterfrågan har varit för koncentrerad till några få tillfällen på dygnet vilket har försvårat ett bra flöde i trafikproduktionen. Som kommersiell kollektivtrafikaktör möter vi också en mycket svår konkurrenssituation med väldigt låga priser på Arlandas parkeringsplatser säger John Strand, VD på Merresor AB.

Nedläggningen kommer att beröra ca 100 tillsvidareanställda och ca 100 behovsanställda.

Nedläggningen innebär att Stockholm förlorar ett miljövänligt transportalternativ till Arlanda.

– Det är så klart väldigt tråkigt att lägga ner den här satsningen. Vi har haft mycket nöjda kunder och en hög kvalitet i leveransen. Våra medarbetare har gjort ett fantastiskt jobb men ekonomin går inte ihop. Det är också dystert att Stockholm som turiststad nu förlorar ett miljö- och prisvänligt transportalternativ till Arlanda. Flygbussarna söker alltid nya sätt att utveckla morgondagens kollektiva resande och det innebär att vi måste våga testa men också avsluta verksamheter när lönsamheten brister, säger John Strand. 


Fakta:
Door to Gate är ett resekoncept inom Flygbussarna, en samåkningstjänst med minibussar till och från Arlanda – Stockholm. Door to Gate lanserades 15 november 2016 och läggs ner 30 september 2018. Verksamheten fortsätter som vanligt till och med den 30 september 2018. Alla kunder som har en resa bokad efter den 30 september kommer att bli kontaktade och få sina pengar återbetalda. Flygbussarnas ordinarie trafik berörs inte av Door to Gates nedläggning.

Flygbussarna erbjuder enkla och bekväma busstransporter till och från alla de stora flygplatserna i Sverige. Vi trafikerar sju flygplatser till och från nio städer vilket gör att mer än 85 procent av Sveriges flygresenärer kan välja att resa med oss till och från flygplatsen. Varje år görs mer än fyra miljoner resor med Flygbussarna, varav merparten av resorna är fria från fossilt bränsle. Vi arbetar aktivt med att reducera vår miljöpåverkan genom grön körning och genom att utöka andelen bussar på biobränsle.