Nyheter

Movingo blir giltig för resor med Tåg i Bergslagen

I oktober lanserades den nya pendlarbiljetten Movingo som kombinerar regionaltåg och anslutande lokaltrafik i Mälardalen på en och samma biljett. Fr o m den 20 augusti 2018 utökas Movingo ytterligare då Tåg i Bergslagen inom, Örebro-, Västmanlands- och Östergötlands län inkluderas i det länsöverskridande samarbetet.

Det är 17 nya tågstationer som tillkommer och det innebär att Movingo omfattar totalt 55 regionaltågsstationer i Mälardalen. Giltigheten på Tåg i Bergslagen är speciellt efterlängtat av dem som pendlar över länsgräns från Hallsberg och Kumla samt Lindesberg och Laxå.

– Vi är otroligt glada över att vi via MÄLAB har fått till giltigheten på Tåg i Bergslagen. Nu kommer våra resenärer att kunna resa på ett smidigare sätt inom Mälardalen utan att behöva fundera på vilken tågoperatör som kör sträckan, säger Fredrik Eliasson, kollektivtrafikchef på Länstrafiken Örebro.

Movingo uppskattas av pendlarna
Hela idén med Movingo är ett smidigt och gränslöst resande, och sedan Movingo infördes i oktober 2017 har också resandet ökat i regionen. Utslaget på alla sex regionaltågslinjer där Movingo gäller visar första kvartalet 2018 att resandeökningen når upp till 14 % jämfört med samma period förra året.

Event vid tågstationer den 16 augusti
För att uppmärksamma resenärer om nyheten anordnas event den 16 augusti vid några av länets tågstationer. I Örebro län hålls eventen vid Örebro resecentrum kl. 07.15-10.30, Laxå resecentrum kl 06.30-10.00 och vid Lindesbergs- och Hallsbergs resecentrum kl 15.00-18.30. På plats finns representanter från Movingo som delar ut kaffe och kundtidningar till pendlare och svarar på frågor kring biljetten och dess giltighet. Vid eventet i Örebro kommer även Länstrafiken finnas representerad och svara på frågor.

Movingo gäller inte på Tåg i Bergslagen i Dalarna eller i Gävleborgs län