Nyheter

Fler bussar i Skåne

Många skåningar på väg till jobbet på måndag kan bli glatt överraskade. De möts av extra avgångar, en längre buss med fler sittplatser eller en förstärkningsbuss som innebär att det går två bussar i stället för en på samma avgång. Det betyder att det blir lite bättre plats på resan till arbetsplatsen, skolan eller mötet.

Förstärkningarna gäller framför allt dig som reser med regionbusslinjerna 100, 171, 130, 131, 146, 301 och 545 och dig som reser med stadstrafiken i Helsingborg med linje 4 och linje 6, i Malmö med linje 1 och 32 och i Lund med linje 4. Målet är att detta ska bidra till kortare väntetider, mindre trängsel och bättre punktlighet för dig som reser med Skånetrafiken.

– Vi har fullsatta bussar i rusningstid på flera håll i Skåne. Med den här satsningen hoppas vi att kunna göra resan lite smidigare för de av våra kunder som reser på de mest belastade sträckningarna. Det känns jätteroligt att bidra till att det hållbara resandet ska kunna fungera ännu bättre, berättar Magnus Wikforss, affärsområdeschef för buss på Skånetrafiken.

Ny tidtabell
Söndagen den 19 augusti slutar sommartidtabellen att gälla och höstens tidtabell träder i kraft. Resandemönstret är annorlunda i semestertider och trafiken anpassas efter detta. Nu är det färre som reser till stränder och campingplatser och åter fler som ska till industriområden, kontorskomplex och skolor. Därför ändrar vi tider, resvägar och linjer så att så många som möjligt kan ta sig fram på bästa sätt. I år sätter vi även in förstärkningar på flera linjer för att underlätta pendlandet.

Skånetrafiken uppmanar till att söka sin resa i appen eller på hemsidan för att vara säker på hur din resväg eventuellt påverkas av den nya tidtabellen. Mer information om tidtabellskiftet och förstärkningarna finns också på Skånetrafikens hemsida.