Nyheter

IVECO´s gasfordon i fokus på Lastbil 2018

IVECO:s innemonter vid Lastbil 2018 på Elmiamässan i Jönköping kommer att vara ett lågutsläppsområde – 100 procent dieselfritt – och visa upp ett fullständigt utbud av alternativa CNG- och LNG-fordon tillgängliga på marknaden idag för alla uppdrag, från passagerartransporter till fjärrgodstransporter.

IVECO`s Brand President Pierre Lahutte och Håkan Jönsson, business director för Iveco North Europe & Baltics, kommer att hålla en presskonferens onsdagen den 22 augusti, klockan 11.30 i IVECO´s innemonter: D02:72.

IVECO kommer att delta i den 19:e upplagan av Lastbil 2018, det viktigaste och största evenemanget för nyttofordonsbranschen i Norden, som avhålls i Jönköping 22–25 augusti 2018. På mässan kommer IVECO att fokusera på hållbara transporter.

  • Daily Natural Power – ”Årets transportbil i Europa 2018” som är det första naturgasdrivna fordonet i det lätta segmentet med en 8-stegad automatisk växellåda.
  • Eurocargo Natural Power – den perfekt bilen för stadsdistribution med hög nyttolast.
  • Stralis Natural Power – lastbilen med dubbla LNG-tankar, 460 hk och en räckvidd på upp till imponerande 1600 km.

IVECO:s monter kommer att sätta strålkastarljuset på de omfattande miljöfördelarna med naturgas vid transporter, vilket kan ge utsläppsminskningar på mer än 90 procent för NO2, 99 procent för partiklar och 95 procent för CO2 med biogas.

I innemontern som kommer att vara ett lågutsläppsområde visar IVECO sitt utbud av alternativa fordon, tillgängliga på marknaden idag, som kan möta kraven för varje uppdrag, från passagerartransporter till fjärrgodstransporter.

Pierre Lahutte, IVECO Brand President, kommenterar:

– Trycket på diesel växer: Den allmänna opinionen har vänt sig mot den. EU-institutioner och nationella regeringar presenterar politik och subventioner för att stödja maskinparkers omvandling till miljövänlig teknik. Vid ”Lastbil 2018” kommer IVECOi sin dieselfria monter som illustrerar ett lågutsläppsområde visa att deras fullständiga utbud av CNG- och LNG-fordon är tillgängligt idag som ett livskraftigt alternativ till dieselfordon. Besökare på mässan kommer att upptäcka en monter full med alternativa fordon, utvecklade tillsammans med kunder och påbyggarpartners, som omfattar alla uppdrag– och inte en enda dieselmotor i sikte!