Nyheter

Finnair öppnar ny linje till Los Angeles våren 2019

I linje med Finnairs tillväxtstrategi utökar flygbolaget sitt utbud med en ny linje till Los Angeles, Kalifornien från och med våren 2019. Den nya rutten till Los Angeles är Finnairs första USA-linje som regelbundet trafikeras med det nya flygplanet Airbus A350. Flygbolaget utökar också sommarprogrammet genom att addera avgångar till San Francisco och Chicago.

Från och med 31 mars 2019 flyger Finnair en linje till LAX med tre avgångar i veckan. I maj adderas dessutom en flygning till San Francisco, vilket innebär att Finnair flyger till staden fyra gånger i veckan. Tack vare detta erbjuder Finnair dagligen en flygning till Kalifornien under sommarsäsongen, tre respektive fyra avgångar i veckan till Los Angeles och San Francisco.

Los Angeles är främst känd för sitt vackra väder, kända stränder och som den amerikanska TV- och filmindustrins hemstad med det världskända distriktet Hollywood. Det är också ett av USA:s största center för affärsresor och cargo. Tack vare Helsingfors geografiska läge kan Finnair med sin norra rutt till Los Angeles erbjuda bekväma och konkurrenskraftiga restider för resenärer från Skandinavien, Baltikum, Ryssland, norra Tyskland samt inrikeslinjer i Finland.

– Vi är mycket glada över att utöka vårt nätverk i Nordamerika och att vår nya rutt till Los Angeles trafikeras med vår Airbus A350. För två år sedan startade vi en linje till San Francisco med en enorm framgång, vilket visar att Kalifornien och västkusten är en populär destination bland våra kunder. Vi är övertygade om att rutten till Los Angeles kommer att skapa lika mycket intresse. Tack vare den nya linjen kommer vi under sommarsäsongen kunna erbjuda dagliga förbindelser mellan USA:s västkust och Sverige, säger Robert Lönnblad, Skandinavienchef på Finnair.

Tack vare den nya rutten flyger Finnair till fem destinationer i USA: New York, Chicago, San Francisco, Miami och Los Angeles. Den ungefärliga flygtiden beräknas till 11 timmar till LAX och 10 timmar och 30 minuter till Helsingfors.

Finnair trafikerar den nya linjen via sitt atlantiska partnernätverk som består av Finnair, American Airlines, British Airways och Iberia. Nätverket erbjuder resenärerna utökade möjligheter att hitta resor med bättre förbindelser och bättre priser till transatlantiska destinationer. I dag trafikerar de fyra flygbolagen över 100 dagliga tur- och returflyg mellan Europa och Nordamerika.