Nyheter

Opel GT X Experimental: Djärv vision av Opels framtid

Opel bjuder in till framtiden med sin spännande och effektiva konceptbil GT X Experimental – en djärv fyra meter lång 5-dörrars eldriven kupéliknande kompakt-SUV fylld med innovativa idéer. GT X Experimental tydliggör Opels vision och värderingar och lägger grunden för produktportföljen i den strategiska planen PACE! som presenterades i november förra året.

Intensivt arbete inom företagets industri-, finans- och försäljningsstrukturer har redan lett till ökad lönsamhet och effektivitet, och nu har Opels VD Michael Lohscheller också lanserat en utvecklingsprocess gällande Opels identitet och vad Opels modeller ska stå för i framtiden. GT X Experimental är det första konkreta resultatet av den här processen.

– Vi har en mycket tydlig vision om hur vi ska navigera mot framtiden genom att använda PACE! som vår kompass. Vårt fokus på en stark varumärkesidentitet som definieras av våra grundläggande kärnvärden – tysk, tillgänglig och spännande – spelar en viktig roll på vägen mot framgång på lång sikt. Vårt varumärkeskoncept visar hur dessa värden kommer att tydliggöras i våra framtida produkter. Opels ingenjörs- och designteam har byggt in dessa värderingar i GT X Experimental, som på ett helt fantastisk sätt ger en klar bild av hur vi ser på framtidens mobilitet, förklarar Michael Lohscheller.

I samband med integrationen i PSA-gruppen påbörjade Opel en omfattande genomgång av hela företaget och dess värderingar. Opel kan se tillbaka på 156 år av industriell verksamhet, som började med precisionsmekanik och sedan har fortsatt med nästan 120 års biltillverkning – och ett ständigt engagemang att göra spännande och innovativa teknologier tillgängliga för alla. Under hela företagets historia kan den specifika ”Opel-vägen” sammanfattas med tre värderingar: tysk, tillgänglig och spännande – och dessa kommer att var viktiga även i framtiden. Opels ”tyskhet” innefattar det bästa av Tysklands traditionella värderingar – ingenjörskonst, precisionsteknik, fokus på funktionalitet, kvalitet och tillförlitlighet, kombinerat med öppenhet och mänsklig omtanke.

Inspirerad av Opels innovativa anda tar nya GT X Experimental essensen i företagets rika arv mot en spännande framtid. Tysk ingenjörskonst, precision och kvalitet kombinerad med spännande och visionära innovationer ger mer än en antydan om Opels bilar för mitten av 2020-talet: djärva och rena i utseendet, men ändå extremt jordnära och kundfokuserade.

Det är ingen tillfällighet att Opel visar sin framtidsvision i form av en kompakt SUV som bara är 4 063 millimeter lång (bredd 1 830 mm, höjd inklusive antenn 1 528 mm och hjulbas 2 625 mm). SUV-modeller är för närvarande den mest populära biltypen på marknaden och Opels målsättning är att göra de här spännande fordonen ännu mer tillgängliga för en bred allmänhet. Men för att vara mer tillgängliga måste kommande SUV-modeller bli effektivare än någonsin tidigare.

Opel GT X Experimental är en ovanlig lätt bil, vilket förstås bidrar till minskad miljöpåverkan, och att den rullar på 17-tums hjul – som ser mycket större ut än de är – bidrar både till lägre förbrukning och högre komfort. GT X Experimental en helt elektrisk bil med energin lagrad i nästa generations kompakta litiumjonbatteri med induktiv laddning och 50 kWh, vilket är helt i linje med strategin att erbjuda elektrifierade versioner av alla Opel-modeller redan 2024.