Nyheter

Världslansering på Elmia Lastbil 2018

Med den nya axelkonfigurationen introducerar DAF ytterligare en jämnlastare anpassad för de nordiska marknaderna, tridem och 8×4.

– Vårt mål är att växa inom segmentet jämnlastare genom att alltid erbjuda lokala svenska- och marknadsanpassade alternativ, säger Johannes Winberg, Försäljningsdirektör, Nordic Truckcenter Group. Med den här axelkonfiguration adderar vi ytterligare ett naturligt svenskt alternativ till vår hand av jämnlastaralternativ. I kombination med att vi är Truck Of the Year 2018 och med marknadens längsta nybilsgarantier tror vi detta blir ett starkt alternativ för Sverige.

DAF introducerar en Tridem, 8×4*4 Denna tridemkonfiguration kommer att finnas som en DAF FAT CF / XF hjulbas av 3900mm till en maximal hjulbas på 5550mm. Avståndet (centrum till centrum) mellan den tredje och fjärde axeln kommer att vara 1450 mm.
Motoralternativ från 300 – 530 hk.
Samtliga hytter från CF daghytt till XF SuperSpace.

DAF har utvecklat denna tridem i samarbete med S.T. System Truck SPA och denna konfiguration kännetecknas av 2 styrda axlar och två drivaxlar (Två alternativ HR1670- eller SR1360-tandem). På grund av den låga vikten och dess 2 styrda axlar är den här typen av lastbil perfekt lämpad för transport av entreprenad, byggmaterial eller avfall enligt nordisk standard.

Nya DAF Tridem presenteras klockan 14:00 i monter U503:37.