Nyheter

Svevia bygger stadsgata genom Sundsvall

Den sträcka som tidigare var E4 genom Sundsvall ska byggas om. Från europaväg till stadsgata. Första etappen av ombyggnationen ska utföras av Svevia.

– Vår etapp är på drygt en kilometer. Hela sträckan som ska byggas om är cirka 2,5 kilometer. Genom ombyggnationen frigörs det utrymme för nya centrala exploateringsområden och en bred väg som tidigare var en europaväg ska bli en stadsgata. Så när allt är klart kommer det att bli en helt annan upplevelse att köra här, säger Magnus Skoglund, Svevia.

Svevias etapp sträcker sig från trafikplats E4 Skönsberg och fram till Selångersån. Inom uppdraget för ombyggnationen ingår spontning, stödmur, ny korsning med trafikljus, en rondell, ledningsarbete, återställningsarbeten och avslutningsvis asfaltering. Under projekteringen upptäcktes föroreningar i marken där det senare planeras bostäder så Svevias specialister på marksanering utför även provtagning av marken och omhändertar de förorenade massor för deponi.

Projektet startade innan sommaren och ska vara färdigställt under hösten 2019. Anbudet är värt cirka 100 miljoner kronor.

På bilden:
Svevia bygger om gamla E4 genom Sundsvall till en stadsgata.
Foto: Markus Marcetic