Nyheter

Direktbuss från Kalmar till Arlanda

 Den 1a oktober inleds samarbetet mellan FlixBus och Gimo Buss, ett familjedrivet företag med fler än fem decennier av branscherfarenhet. Samarbetet innebär att Gimo Buss tar över trafikeringen mellan Uppsala och Kalmar som idag opereras av Swebus och kör under FlixBus varumärke.

FlixBus storsatsar på tillväxten i Småland med Swebus som en del av den egna verksamheten. FlixBus samarbete med Gimo Buss innebär att Gimo tar över all trafik mellan Uppsala och Kalmar som idag opereras av Swebus samt klär upp sina bussar med FlixBus gröna färg. Gimo Buss är ett familjeföretag som jobbat i bussbranschen i över fem decennier och har varit i familjen Erikssons ägo i två generationer. I och med samarbetet med FlixBus kommer Gimo buss anställa ett tiotal nya chaufförer.

– Vi ser fram emot att växa tillsammans och skapa nya servicestandarder. Med Gimo buss goda renommé och långa erfarenhet ihop med vår högteknologiska bokningsplattform är jag övertygad om att detta kommer bli riktigt bra! berättar Peter Ahlgren, VD för Swebus och FlixBus Norden.

– Vi på Gimo bussresor gläder oss åt och välkomnar uppdraget att bedriva linje 612 som passar väl in i vår varsamhet och innebär att vi stärker vår verksamhet ytligare i regionen med partnerskap med Flixbus, berättar Stefan Eriksson, VD för Gimo Buss.