Nyheter

Dubbelt Volvo i toppen för september

Volvo Car Sverige tar en klar marknadsledarplats för september. Etta på tio-i-topp är Volvo V60 och på andraplatsen ligger Volvo V90. Sexa är Volvo XC60 och sjua är Volvo XC40. Totalt registrerades 3301 Volvobilar.

I dag presenterade branschorganisationen Bill Sweden registreringssiffrorna för september. Volvo Car Sverige ligger i toppen, där nya Volvo V60 kliver upp på guldplatsen.

– Det känns bra att läget börjar återgå till en mer normal marknad. Vi noterar också ett stort intresse för flera av våra bilar. Mycket glädjande kan vi konstatera att Volvo V60 tar för sig och ser ut att bli en ny favorit för de svenska kunderna, säger Jessica Span, försäljningsdirektör.

I september registrerades 960 bilar av ettan Volvo V60. För tvåan Volvo V90 registrerades 886 bilar. Volvo XC60 på sjätteplatsen hade 538 registreringar. Sjuan Volvo XC40 hade 516 registreringar. Under månaden registrerades också 313 Volvo V40 och 88 Volvo XC90.

– Nu har vi en spännande höst framför oss. Nya Volvo V60 Cross Country är precis premiärvisad och har fått fina omdömen av omvärlden. Cross Country bilarna är viktiga för oss här i Sverige, med sin kapacitet, premiumkänsla och robusthet tilltalar de oss svenskar, säger Jessica Span.