Nyheter

Ramboll köper ledande företag inom smarta transporter i Singapore

Ramboll har förvärvat Singaporeföretaget Vertix Asia-Pacific Pte Ltd. Företaget är bland annat specialiserat på intelligenta transportsystem (ITS) samt mjukvara för modellering och simulatorer. Under de åtta senaste åren har Vertix jobbat med fler än 500 infrastrukturprojekt i Singapore och Sydostasien.

– Digitalisering, elektrifiering och uppkoppling kommer att spela en allt större roll för att skapa hållbara transportsystem i framtiden. Genom förvärvet av Vertix får Ramboll världsledande konsulter med unika insikter från Singapore, en av de tekniskt sett mest avancerade städerna i världen. Köpet ligger i linje med Rambolls värderingar, bland annat genom att vi nu kan jobba ännu bättre för integrerade system med låga koldioxidutsläpp, säger Jukka-Pekka Pitkänen, global divisionschef för Smart Mobility på Ramboll.

En nyckel till en fungerande stadsplanering, det Ramboll kallar ”Liveable cities”, är att utgå från människors behov av att transportera sig och att byta fokus från infrastrukturen i sig till tillgänglighet och att lösa utmaningar på ett integrerat sätt.

– Vi har jobbat tillsammans med Ramboll i flera projekt och vi vet av erfarenhet att vi utgör en bra matchning. Tillsammans kan vi erbjuda hela skalan av tjänster inom smarta transporter och vi har tillräckligt med resurser för att lösa stora och komplexa projekt, säger Nick Fellows, vd på Vertix.

– Köpet är ett viktigt steg i Rambolls strategi att bli den ledande konsulten inom Smart Mobility, inte bara i Norden utan på en större internationell marknad. Med förvärvet av Vertix knyter vi till oss spetskompetens och utökar vår plattform i det snabbväxande Sydostasien, säger Peter Heymann Andersen, globalt ansvarig för affärsområdet Transport på Ramboll.

Ramboll har varit verksamma i regionen i nästan 20 år genom projekt som Mandai Nature Safari Park i Singapore och Four Seasons hotel i Jakarta, Indonesien.