Nyheter

De första Polestar 1 prototypbilarna inleder produktionen

Utvecklingstakten för Polestar 1 har ökat i och med produktionen av den första serien av VP bilar (Verifiering Prototyp) avsedda för vägtrafik i Sverige. VP-bilarna produceras för flera syften, inklusive krocktester, vädertester och utvärdering i vägtrafik, och utgör den allra första flottan av Polestar 1-bilar på vägarna.

Byggandet av bilarna, som äger rum i en specialiserad anläggning för prototyptillverkning i Göteborg, sker till största delen för hand. Det fungerar som den första testfasen för tillverkning av Polestar 1 kundbilar som kommer att byggas vid Polestars nya Production Centre i Chengdu, Kina. Polestar 1 har en kaross av kolfiber som krävde utveckling av ny specialiserad produktionsutrustning och byggtekniker som kommer att överföras till fabriken och användas för att bygga de serietillverkade bilarna.

– Monteringen av VP-bilarna innebär att Polestar 1 har tagit nästa steg mot produktion, säger Thomas Ingenlath, Chief Executive Officer på Polestar.

– Denna första batch med 34 bilar kommer att göra det möjligt för våra ingenjörer att finjustera detaljerna på bilen, säkerställa att Polestar 1 är perfekt när vi börjar producera kundbilar i mitten på nästa år.

Produktionen av Polestar 1 är första gången som ett varumärke i Volvo Car Group har utforskat bilbyggande i kolfiber. VP-bilarna har gjort att ingenjörerna kan designa, testa och utföra komplicerade konstruktionsprocesser med positivt resultat.

Om Polestar:
Polestar är det nya varumärket för eldrivna prestandabilar från Volvo Car Group. Polestar kommer att kännetecknas av specifika teknik- och konstruktionssynergier med Volvo Cars och dra nytta av betydande skalekonomier som ett resultat av kopplingen till Volvo Cars. Dessa synergier kommer att möjliggöra design, utveckling och tillverkning av eldrivna högprestandabilar under ett separat varumärke.

Polestar inleder denna nya era med Polestar 1 – en eldriven Hybrid GT med en effekt på hela 600 hk, ett vridmoment på 1 000 Nm och en räckvidd vid körning enbart på el på 150 km, längre än någon annan hybrid i världen. I framtiden kommer modellprogrammet att utökas med Polestar 2 och Polestar 3, som båda är renodlade elbilar som kommer att tillverkas i större volymer och som sätter föraren i centrum.

Polestar tillämpar även sin teknik och expertis på elektrifierade Volvo-bilar. Nya Volvo S60 T8 Polestar Engineered är utrustad med Polestar-komponenter för att skapa en vassare och mer engagerande körupplevelse. Polestars prestandahöjande mjukvaruoptimeringar finns även för Volvo-modeller och förbättrar prestandan på sex olika områden, inklusive motoreffekt.