Nyheter

Telia Company får klartecken att köpa GET och TDC Norge

Norges konkurrensmyndighet godkänner Telia Companys förvärv av GET och TDC Norge.

– Jag är glad över att den norska konkurrensmyndigheten ser fördelarna med den här transaktionen som kommer att skapa en ledande konvergent operatör för både privatpersoner och företag i Norge som kan konkurrera med ett flertal attraktiva och nya produkter och tjänster. Transaktionen är bra för de norska konsumenterna och för samhället. Jag vill även varmt välkomna GET och TDC Norges anställda till Telia Company, säger Johan Dennelind, vd och koncernchef för Telia Company.

Det överenskomna priset på 21 GNOK, motsvarar en EV/EBITDA-multipel om 12,1x baserat på 2017 och 9.0x inklusive synergier. Telia Company förväntar sig att transaktionen medför synergier på mer än 0,6 GNOK 2021 från korsförsäljning mellan B2C och B2B, lägre kundomsättning och andra effektiviseringar. Förvärvet uppskattas leda till integrationskostnader under 2019 och 2020 på cirka 200 MNOK årligen.

De sammanslagna företagen kommer att ha cirka 2,3 miljoner mobilkunder och cirka 1,8 miljoner personer kommer att använda GET och TDC Norges bredbands- och tv-tjänster dagligen.

Telia Company kommer att slutföra transaktionen den 15 oktober 2018. GET och TDC Norge kommer att konsolideras i Telia Companys rapportering från och med november 2018.