Nyheter

Alelion Energy Systems startar samarbete med global fordonstillverkare

Som ett led i ett samarbetsavtal med en global fordonstillverkare har Alelion Energy Systems AB fått en order på högspänningsbatterier av litiumjontyp. Samarbetet omfattar både utvecklingsarbete och produkter och är i ett första skede under 2018 och 2019 värt 13 MSEK.

– Den här ordern är ännu en viktig bekräftelse på vår position som ledande utvecklare och tillverkare av litiumjonbatterier för olika typer av industrifordon, säger Daniel Troedsson, vd för Alelion Energy Systems. Vi har tidigare framför allt jobbat med lågspänningsbatterier men med den här ordern tar vi ett viktigt steg mot att öka vår affär inom tyngre fordon som är ett stort men också delvis nytt segment för oss.

Om Alelion Energy Systems AB:
Alelion Energy Systems AB utvecklar och säljer litiumjonbatterier och energilagringssystem. Fokus är på segmentet materialhantering och batterier för gaffeltruckar för att ersätta dagens bly-syra-batterier och dieselmotorer. Litiumjontekniken är överlägsen bly-syra-tekniken i alla avseenden. Ett batteri med litiumjon är energieffektivare, lättare, har längre hållbarhet och bidrar även till en betydligt mindre miljöpåverkan. Företaget har idag en ledande position inom denna marknad. Alelion har beslutat bygga Sverige första fabrik för storskalig produktion av litiumjonbatterier för industrifordon. Fabriken kommer att ligga mitt i fordonsklustret på Hisingen i Göteborg och beräknas stå färdig under det tredje kvartalet 2018.