Nyheter

ABAX ingår ramavtal med Nokas

Ramavtalet är i miljonklassen och med ABAX som totalleverantör av telematik-tjänster kommer Nokas, med framgångsrik säkerhetsverksamhet i Norden, uppnå tydlig besparing.

Avtalet knyter Nokas AS och ABAX Group ännu tätare, och kan betyda att alla framtida bilar från Nokas kommer att utrustas med elektroniska körjournaler från teknologiföretaget ABAX. Teknologin kommer både effektivisera driften och se till att Nokas alltid vet var deras bilar befinner sig.

Uppfyller Skatteverkets rekommendationer
Kjell Haffalden, inköpsdirektör på Nokas, berättar om de två huvudskälen som ligger bakom avtalet med ABAX.

– Det första är att uppfylla Skatteverkets rekommendationer för elektronisk körjournal, och det andra är att göra fordonsflottan mer effektiv, förklarar Haffalden.

Positivt med Skandinaviskt samarbete
Nokas har redan upplevt stor framgång med ABAX teknologi på den svenska marknaden.

– Det är positivt att vi nu får ett ramavtal för Nokas i Norden, eftersom vi sparar 90 arbetstimmar i veckan med de elektroniska körjournalerna bara inom Göteborg- och Gävleregionen som jag ansvarar över, säger Peter Liljeroos, regionchef väst på Nokas Teknik AB.

Datainsamling kommer säkerställa effektivitet
Nokas har upplevt en betydande tillväxt de senaste åren. Företaget har cirka 10.000 anställda och 1200 bilar. Som ledande säkerhetsleverantör är Nokas noggranna med effektiv drift och kostnadskontroll.

Datainsamlingen från ABAX skapar kostnadskontroll för bilflottan genom effektivare användning och minskad drivmedelsförbrukning upp till 20 procent. Systemet sparar också tid för de anställda eftersom resorna registreras automatiskt. Dessutom uppfyller ABAX teknologi skattemyndigheternas rekommendationer och krav för elektronisk körjournal i alla Skandinaviska länder.

– Vi har haft ett väldigt bra samarbete med Nokas sedan 2010, så det är glädjande att vi nu kan signera ett ramavtal som från nyår omfattar hela deras bilflotta, säger Thomas Kvifte, säljdirektör i ABAX Group.

– Vårt jobb blir att hjälpa Nokas med ytterligare effektivisering av deras bilflotta, förklarar Thomas Kvifte.