Nyheter

Polestar inviger nytt huvudkontor i Sverige

Polestar inviger sitt nya globala huvudkontor i Göteborg, Sverige. Strategiskt placerat inom Volvo Car Groups område, stärker den nya byggnaden och arbetsplatserna multifunktionellt samarbete för hela Polestar och vidare stärks samarbetet mellan Polestars varumärke och dess moderbolag.

Det nya huvudkontorets byggnad, vilket är dominerat av ”Polstarkuben”, är designat av svenska arkitekter från arkitektfirman Bornstein Lyckefors, i samarbete med Polestars varumärkesteam.

Den ljusa glasytan på fasaden på exteriören av ”Polestarkuben”, med sin upplysta Polestarlogga, symboliserar också den roll av ”ledstjärna” som varumärket spelar som en design- och teknikspjutspets inom Volvo Car Group.

– Minimalistisk, avant-garde design är hjärtat i Polestars varumärke, för våra bilar och på det sätt vi interagerar med våra kunder. Design spelar också en viktig roll för hur vi känner och samarbetar på vår arbetsplats, säger Thomas Ingenlath, vd på Polestar och fortsätter:

– Med vår nya huvudkontor vill vi transformera en existerande struktur och skapa en ny, modern byggnad inom Volvo Cars område som uttrycker våra varumärkesvärderingar och som blir en inspirerande och åtråvärd plats för vårt globala team att arbeta på.

Invigningen i sig sker exakt ett år efter att det nya Polestarvarumärket lanserades i Shanghai, Kina.

– Vi har uttryckt vår minimalistiska design för vårt varumärkes utseende sedan vi lanserade oss globalt i oktober förra året. På platser som bilsalongen i Genève, Goodwood Festival of Speed och Pebble Beach Concours d’Elegance, har vårt varumärke förkroppsligats av ett starkt arkitektoniskt statement, säger Thomas Ingenlath.

– I Kina, kommer ytterligare ett arkitektoniskt uttryck snart vara klart när vi avslutar byggandet av Polestar Production Centre i Chengdu. Inom precis ett år, har vi redan etablerat Polestar som ett globalt varumärke med ett globalt fotavtryck, sammanfattar Thomas Ingenlath.

Om Polestar:
Polestar är det nya varumärket för eldrivna prestandabilar från Volvo Car Group. Polestar kommer att kännetecknas av specifika teknik- och konstruktionssynergier med Volvo Cars och dra nytta av betydande skalekonomier som ett resultat av kopplingen till Volvo Cars. Dessa synergier kommer att möjliggöra design, utveckling och tillverkning av eldrivna högprestandabilar under ett separat varumärke.