Nyheter

FlixBus lanserar nytt sätt att ta sig till Landvetter

Den 6 november avgår första bussen från Trollhättan på FlixBus nya busslinje mellan Uddevalla och Jönköping via Göteborg och Landvetter. Premiärbussen avgår från Trollhättans resecentrum på tisdag 6e november klockan 15.40.

Den nya busslinjen innebär att Trollhättan blir en helt ny hållplats på FlixBus linjekarta. Busslinjen underlättar för resenärer som vill ta sig mot Göteborg och vidare till flygplatsen och Jönköping och erbjuder ett av de mest pålitliga färdsätten när det kommer till tidspassning.

– Det känns fantastiskt att börja trafikera Uddevalla – Trollhättan – Göteborg – Landvetter – Borås – Ulricehamnsmotet – Jönköping, säger Jelena Jovanovic, presschef på FlixBus. Vi har under en längre tid fått förfrågningar från resenärer om att enklare kunna ta sig till Göteborg. Det känns väldigt kul att kunna välkomna Trollhättan till Europas största intercity bussnätverk.

Trollhättan är ett nav i Sverige när det gäller industri med stora företag som GKN Aerospace, NEVS och Vattenfall.

– De nya dagsturerna är bra för våra resenärer bosatta i mindre orter som vill ta sig till större städer för en weekend med vänner, sevärdheter och shopping, säger Jelena Jovanovic. Vi vet även att det finns resenärer som behöver resa i sitt arbete från Göteborg till Trollhättan, och för dem blir dessa bussar ett bra alternativ till att ta bilen.

Bussarna avgår varje dag hela veckan klockan 15.40 från Trollhättan Resecentrum respektive mot Trollhättan klockan 7.30 från Jönköping Resecentrum, 9.45 och 10.05 från Göteborg Korsvägen och Nils Ericsonterminalen. Från Landvetter avgår bussarna mot Trollhättan klockan 9.20. Ombord på FlixBus expressbussar finns eluttag och kostnadsfritt Wi-Fi. Biljetter finns ute till försäljning för resor från och med den 6e november på www.flixbus.se .