Nyheter

DHL rankas som en av världens bästa arbetsplatser

DHL Express utnämns till en av världens bästa arbetsplatser för andra året i rad. 2018 flyttade företaget upp två platser till en sjätte plats jämfört med 2017.

DHL Express har blivit utnämnd till den sjätte bästa arbetsplatsen globalt 2018 i en rankning av arbetsgivare som genomförts av Great Place to Work® och FORTUNE. Varje år bedömer Great Place to Work, ett globalt analys- och konsultföretag, arbetslivserfarenheten hos medarbetare via sitt certifieringsprogram. I år deltog mer än 7000 företag i undersökningen, vilket representerar röster från 12 miljoner medarbetare över hela världen. Från den gruppen av företag har världens bästa 25 arbetsplatser valts ut.

– På DHL Express bygger vi vår affärsstrategi kring våra motiverade medarbetare, säger Ken Allen, global vd på DHL Express. Vi anser att medarbetarnas motivation direkt leder till kundnöjdhet och lojalitet, vilket leder till företagets framgång. Våra 100 000 medarbetare är den största tillgången vi har. Därför är det fantastiskt att se att vår investering i våra människor demonstrerar en hållbar inverkan.

– Vår HR-strategi ser till helheten av hela medarbetarresan, säger Regine Buettner, global HR-chef, DHL Express. Medan vi etablerar en kundcentrerad syn över hela organisationen, ser vi till att vi möter våra medarbetares behov så att de har sin bästa dag på arbetet varje dag.

– Grattis till världens bästa arbetsplatser. Det är en stor utmaning att bygga en hög förtroendekultur som är bra för medarbetare i flera länder över hela världen. Dessa företag har djärva ledare som har antagit utmaningen – de är i framkanten och visar miljoner av företag att det är möjligt och önskvärt att skapa en bra arbetsplats för alla, säger Michael Bush, vd, Great Place to Work.