Nyheter

UPS genomför stor global expansion av tjänsten My Choice

UPS tillkännagav i veckan satsningen på en stor global expansion av tjänsten UPS My Choice. Till de existerande 16 länderna ska ytterligare 96 adderas, vilket innebär att kunder i totalt 112 länder kommer kunna dra nytta av tjänsten. Med UPS My Choice får kunderna mer kontroll och en bättre översikt av sina leveranser.

Expansionen omfattar nya områden i Stilla havet, Sydamerika, indiska subkontinenten, Mellanöstern och Afrika. Även Europa påverkas positivt då ytterligare UPS Access Points, utlämnings- och upphämtningsplatser, adderas. Expansionen sker i två faser. Den första fasen, som pågått under sommaren och hösten 2018, har redan lagt till 48 nya länder och områden över hela världen. Den sista fasen adderar de resterande 48 länderna med start i oktober. Arbetet pågår sedan in i 2019.

Detta är den största expansionen av tjänsten sedan lanseringen för sju år sedan och väl i tiden då UPS My Choice nyligen nått 52 miljoner användare över hela världen. I Europa används idag My Choice av hela 6 miljoner användare.

– Alla som använder UPS My Choice har bland annat tillgång till e-mailnotifieringar som berör deras leverans, notiser dagen innan leverans och notiser för klockslag när leveransen ska ske. Slutligen blir de också notifierade när paket har levererats. Vi har haft spårning av paket i över 25 år, men idag är det viktigt att kunderna har fler val och bättre översikt. Med expansionen förenklar vi även för leverantörer då de kommer få färre frågor om var paket är och när de kommer att levereras, säger Nando Cesarone, president of UPS International.

Den globala spridningen av tjänsten ger e-handlare och leverantörer ett smidigare sätt att skicka varor över hela världen då fler utlämningsplatser adderas. Samtidigt får köparna ett smidigare verktyg för att hantera sina leveranser. UPS My Choice erbjuder användarna notiser, möjligheten att styra över leveranser, upphämtningsplatser och UPS Access Points, hemleveranser och vilken dag som paket ska levereras. Idag finns det 28 000 UPS Access Points över hela världen där kunder kan hämta upp sina paket.

Enligt UPS globala undersökning UPS Pulse of the Online Shopper kräver kunder, speciellt i större städer, fler alternativ vid leverans samt möjligheten att byta leveransadress. Genom expansionen av UPS My Choice siktar UPS på att bidra till en smidigare global handel, både för köpare och säljare.