Nyheter

Com Hem tecknar avtal med Västeråshus för digital plattform

Riksbyggens bostadsrättsförening Västeråshus 15 i Västerås, med 245 medlemmar har tecknat ett licensavtal med Com Hem om att implementera den digitala plattformen Com Hem Smart i föreningen. Samtidigt har Com Hem utökat sitt minoritetsägande i bolaget Tmpl Solutions, vars plattform Com Hem Smart bygger på.

Med Com Hem Smart kommer de boende bland annat att kunna boka föreningens gemensamma resurser som exempelvis tvättstugor, festlokal och övernattningslägenhet. De kommer även att få tillgång till olika dokument via den digitala bopärmen, uppdaterade kontakter för olika ärenden och framförallt genom flödet i appen ha en naturlig kontakt mellan grannar och styrelse.

– Det finns många funktioner som vi tror skapar ökad trivsel och engagemang, förutom allt det som handlar om själva förvaltningen och exempelvis dokumenthanteringen, så tror jag att Com Hem Smart kommer att bidra till att öka så väl trygghet som gemenskap här hos oss, säger Hans Nilsson, ordförande i BRF Västeråshus 15.

– Digitaliseringen påverkar och förändrar både fastighetsbranschen och de boendes vardag från grunden. Vi är övertygade om att Com Hem Smart adresserar några av de behov som både bostadsrättsföreningar och andra fastighetsägare står inför och ger de boende tillgång till digitala tjänster som förbättrar deras boende, säger Stefan Trampus, försäljningsdirektör på Com Hem.

Utvecklingen av Com Hem Smart påbörjades i augusti 2017 och Com Hem har även ett minoritetsägande i Tmpl Solutions.

– När vi började föra dialog om att utveckla Com Hem Smart tillsammans med Tmpl så var det naturligt för oss att vi skulle engagera oss i bolaget för att bättre kunna bidra med vår kunskap och erfarenheter som vi fått genom att dagligen prata digitalisering med våra fastighetsägarkunder. Vår analys av marknaden för kommunikationsplattformar för fastigheter har visat att deras plattform sammantaget är den mest kompletta som finns. Detta kompletterat med den kompetens som finns i bolaget kring både fastigheter och teknik gjorde valet enkelt för oss. Genom att säkerställa ett minorietsägande så kommer vårt engagemang i utvecklingen att bli ännu större, avslutar Stefan Trampus.